Çubuklu turşucuları, bol yağışlar "şükür duasına" çıkardı

Çubuklu turşucuları, bol yağışlar "şükür duasına" çıkardı
ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki turşu üreticileri, bol yağan yağmurlar nedeniyle Allah'a şükür duası...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki turşu üreticileri, bol yağan yağmurlar nedeniyle Allah'a şükür duası yaptı.

Çubuk Çayı Vadisinde kılınan şükür namazı ve okunan duaların ardından İmam Osman Sülük, cemaate şükür duası yaptırdı.

Şükür duasına gelen yaklaşık 3 bin kişiye kesilen kurban etlerinden pişirilen homaça yemeği, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Yemekler mahalle sakinleri tarafından imece usulüyle yapılırken gençler de misafirlere hizmet etti.

Mahallelerinin geçim kaynağının salatalık yetiştiriciliği ve turşu üreticiliği olduğunu söyleyen Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullaha Esre, bu yıl yağmurun bol olduğunu ancak havaların mevsim normallerinden daha soğuk geçtiğini belirtti.

Yaklaşık üç yıldır dolu ve soğuk hava nedeniyle bekledikleri üretimi alamadıklarını anlatan Esre, "Her yıl dolu yağıyor, ürünlerimiz zarar görüyor. Bunun için bol bol dua ediyoruz, Allah’ım doğal afetten, doludan korusun diye. Bizim mahallemizde her yıl 30- 40 bin ton turşu kurulur. Bizim bütün gelirimiz salatalık turşusudur. Bugün 3 tane büyükbaş kurban kestik. Yaklaşık 2 bin, 3 bin kişiye yemek verdik" dedi.

Aşağı Çavundur Mahallesi’nde yağmur ve şükür duasını eda etmek için geldiklerini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise rekoltenin yüksek olması için hep birlikte dua ettiklerini aktararak, "Hamdolsun şu anda kuraklık diye bir sıkıntı görünmüyor" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.