Çubuk'ta asfalt çalışmaları başladı

Çubuk'ta asfalt çalışmaları başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Çubuk'a bağlı Taşpınar Mahallesi ile Gökçedere Grup yolundaki yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları başladı.

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir taraftan büyükşehir belediyesi ekiplerine destek verirken, diğer taraftan imarda belirlenen yeni yolları açıyor.

Çubuk Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaptığı açıklamada, Gökçedere, Eğriekin ve Yukarıobruk mahallelerini ilçe merkezine bağlayan Gökçedere grup yolu ile Karaca ve Ferda caddelerinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının başladığını bildirdi.

Taşpınar Mahallesi'nde mahalle içi ve bağlantı yollarının asfalt çalışmasının yapıldığını kaydeden Karakuş, asfalt öncesi yol bakım ve hazırlıklarını Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ortaklaşa yaptığını vurguladı.

Çalışmalar planlanırken vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate aldıklarını anlatan Karakuş, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Taşpınar Mahallesi'nde 8 bin 500 metre sıcak asfalt serimi yapılırken, akabinde Gökçedere grup yolunda yol genişletme ve asfalt çalışması başladı. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğunda ve yaklaşık 12 metrelik genişliğindeki grup yolunun ardından Barbaros Mahallesi Karaca ve Ferda caddeleri ile Göktürk Sokak üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bu alandaki asfaltlama çalışması tamamlandıktan sonra alt yapı raporları doğrultusunda bu sezon için Barbaros, Yıldırım Beyazıt ve Fatih mahallelerinde sıcak asfalt çalışmalarının devam etmesi planlanmaktadır. Ayrıca inşallah bu asfalt sezonunda Ankara Büyükşehir Belediyemizin Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce 2 grup yolu tamamlanarak ilçe halkımızın hizmetine sunulması da hedeflenmektedir. Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihalesi yapılan ve çalışmaları ilçemizde devam eden kaldırım çalışması kapsamında Atatürk Mahallesi Alparslan ve Yeşerti caddeleri ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek, Ziyaülhak ve Gümüş caddelerinde çalışmalar devam etmektedir. Kaldırım çalışması kapsamında bugüne kadar 5 bin metre uzunluğunda bordür ve 8 bin metrekare de bordür arkası andezit taşı döşendi."

Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan da yol çalışmaları dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine teşekkür etti. Şan, "Büyükşehir Belediyemiz yolumuzu otoban haline getirdi. Gerçekten yollarımız çok güzel oldu." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.