Çubuk’ta bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Çubuk’ta bin 500 fidan toprakla buluşturuldu
ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi, Orman Haftası dolayısıyla bin 500 fidanı toprakla buluşturdu. Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi, Orman Haftası dolayısıyla bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman Haftası dolayısıyla ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Çubuk 2 Barajı, TOKİ ve Asri Mezarlık yolları ile Asri Mezarlık içerisi ağaçlandırıldı.

"Daha yeşil bir Çubuk" için ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, bu kapsamda ilk etapta bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti.

Müdürlük olarak boş buldukları her alanı ağaçlandırdıklarını ifade eden Şahin, ağaçlandırma için özel olarak oluşturdukları 2 ekibin fidan dikimine ara vermeden devam ettiğini kaydetti.

İlçenin hızlı bir nüfus artışı olduğunu ve bu nedenle yeşil alanı artırmak gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan’ın talimatlarıyla adeta ağaçlandırma seferberliği başlattık. Bu seferberlik kapsamında çalışmalarımıza bu yıl da başladık. Büyükşehir Belediyemizden temin ettiğimiz bin 500 adet yaklaşık 4 metrelik ıhlamur türünden fidanları toprakla buluşturuyoruz. Geçtiğimiz sezon Çubuk Barajı yolunun yamaçlarını ağaçlandırmıştık. Bugün de aynı yolun kenarlarına ıhlamurlar dikerek ağaçlandırıyoruz. Çubuk 2 Barajı, TOKİ ve Asri Mezarlık yolları ile Asri Mezarlık içerisine toplamda bin 500 fidan dikeceğiz. Yine Belediye Başkanımızın talimatlarıyla önümüzdeki günlerden itibaren de daha önceden tespit edilen alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapmaya başlayacağız. Tüm ilçe halkımızın ortak hayali olan 'Daha yeşil bir Çubuk' için çalışmalarımız sürecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.