Çubuk'ta engelli girişimcilere KOSGEB desteği

Çubuk'ta engelli girişimcilere KOSGEB desteği
ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde belediye ve KOSGEB arasında yürütülen işbirliği çerçevesinde engellilere girişimcilik eğitimi verilecek.Belediyeden...

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde belediye ve KOSGEB arasında yürütülen işbirliği çerçevesinde engellilere girişimcilik eğitimi verilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada engelli girişimcilere yönelik kendi işletmelerini açmalarını sağlamak için başlatılan program kapsamında başvuru sürecinin başladığı, girişimcilik, pazarlama, insan kaynakları, yönetim planlama ve finans konularında eğitimlerin verileceği ifade edildi.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, amaçlarının engellilerin kendi işlerinin sahibi olması ve kendi ayakları üstünde durabilmelerini sağlamak olduğunu, KOSGEB’in sunduğu imkanlardan özellikle girişimci gençlerin faydalanması gerektiğini bildirdi.

Verilecek eğitimi tamamlayan engellilere 30 bin liraya kadar hibe kredi verileceğini aktaran Başkan Acehan, şunları kaydetti:

"Kursu başarıyla tamamlayanlardan işyeri kuracaklara KOSGEB tarafından 30 bin liraya kadar hibe kredi verilecek. İşyerini kurduktan sonra da sermayesini artırabilmesi için 70 bin liraya kadar sabit faizsiz geri ödemeli kredi verilecek. Toplamda ise 100 bin lira destek sağlanacak. Kadın engellilere yüzde 70 oranında erkeklere ise yüzde 60 oranında destek sağlanacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.