“CUMHUR İTTİFAKI’NIN RUHUNA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN RUHUNA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın buluşmasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, bağımsız adaylarla ilgili ittifak liderlerinin tavırlarının net olduğunu ifade ederek, Konyalıların Cumhur İttifakı’nın ruhuna sahip çıkması

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın buluşmasında gazetecilerin soruları yanıtlanarak seçim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hasan Angı, Milletvekilleri; Tahir Akyürek, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkan adayları ve gazeteciler katıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçim sürecinde teşkilatlarla birlikte sıkı bir çalışma temposuna girdiklerini belirterek bereketli bir sonuç almayı hedeflediklerini söyledi. “Konya her zaman gereğini yaptı” diyen Altay, “Bu seçimde de Konyalı hemşerilerimiz gereğini yapacaktır. 31 ilçenin tamamında belediyecilik anlamında tecrübeli arkadaşlarımız yer alıyor. İnşallah 26 ilçede AK Parti, 5 ilçede MHP adaylarının Cumhur İttifakı çatısı altında seçimi kazanması için gayret ediyoruz. Sefer bizden zafer Allahtan” dedi. Bir yandan seçim çalışmaları sürdürürken bir yandan da belediye başkanlığı görevini icra ettiğini söyleyen Altay, 22 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’ya teşrif edeceğini hatırlatarak, Konyalıları mitinge davet etti.

“DAVAMIZ ÜLKEMİZE VE KONYAMIZA HİZMET ETMEK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Leyla Şahin Usta da parti olarak tek davalarının ülkeye ve Konya’ya hizmet etmek olduğunu söyledi. Seçim süreçlerinde yaşanan kavga, kaos ve ayrıştırıcı üslupların son bulmasını temenni ettiğini söyleyen Usta, “Milletten gücünü alan insanların milletin gücüyle birlikte yola devam etmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın bunu görerek, bunu düşünerek hareket edeceğine inanıyoruz” dedi.

“KONYALILAR BU GERÇEĞİ BİLEREK OY KULLANSIN”

Bağımsız adaylarla ilgili Cumhur İttifakı liderlerinin tavırlarının net olduğunu söyleyen Usta, “Bağımsız adayların söylemlerinin yanlış olduğunu vurgulamak istiyorum. Seçimden sonra tekrar partilerine dönecekleri şeklinde söylemlerde bulunuyorlar. Ancak AK Parti ve MHP liderlerinin kesin almış oldukları kararlar var. Bizden ayrılıp bağımsız aday olarak çıkanların hiç birinin geri dönemeyeceğini açık ve net ifade ediyoruz. Cumhur İttifakı masa başında bir takım pazarlıklar üzerine kurulmuş bir ittifak değil tam terine bu ülkenin menfaat ve çıkarları doğrultusunda, beka meselesi düşünülerek kurulmuş bir ittifaktır. O yüzden birileri makam koltuğuna geçemedim diye partisini ve davasını terk edip ayrıldıysa tekrar o davaya dönmesi mümkün değildir. Konyalılar bu gerçeği bilerek oy kullansınlar” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI REKOR KIRACAK”

Cumhur İttifakı olarak rekor kırmayı hedeflediklerini söyleyen Usta, “Tahir beyin verdiği hizmetlerin çok daha üzerine çıkabileceği bir döneme ilerliyoruz. Hedefimiz Konya’da rekor kırmak.  Konya bunu başarabilir. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde Cumhur İttifakı’nın ruhuna sahip çıkalım. Kime ve neye  oy verdiğimizi iyi gözlemleyelim” şeklide konuştu. Oy vermenin vebal olduğunu vurgulayan Usta, tüm vatandaşları sandıklara davet etti.

Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkan adayları da seçimlere kısa bir süre kaldığını ifade ederek, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadıklarını ve sahada halkın teveccühü ile karşı karşıya olduklarını vurguladılar. Cumhur İttifakı’nın galip gelmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını belirten adaylar,  halka hizmet hakka hizmet düsturuyla vatandaşın hizmetinde olacaklarını kaydettiler. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.