Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasama Yılı için Meclis'te konuşuyor.

TBMM 24. Dönem 5. Yasama Yılı açılış töreni başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da TBMM'ye geldi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Yasama yılının açılış töreninde konuşuyor.

Çiçek'in konuşmasından satırbaşları:

"Hava yeteri kadar nemlenmiştir. Yağmur damlaları yerine kan damlalarının döküldüğü, felaket ve cehalet bulutlarının gökyüzünün tümünü kapladığı, kıyametin koptuğu yeryüzünün ortasındayız. O nedenle ki birbirimize daha fazla ihtiyacımız var. Çok şükür ülkemiz; Kafkaslar'da, Ukrayna'da, Ortadoğu'da, dört bir yanımızdaki bu kan ve ateş çemberi içinde huzurlu bir sığınaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama yılı açılışında konuşuyor:

Sayın başkan ve çok değerli milletvekilleri heyetinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Tüm siyasi partilere başarılar diliyorum.

Bu kürsüde milletin kürüsüsünde halkın ilk kez seçtiği Cumhurbaşkanı olarak konuşuyorum. Bir kez de buradan aziz milletimize de teşekkür ediyorum.

28 gün sonra 91. yılını kutlayacak Cumhuriyetimiz iradesini bir kez daha ortaya koymuştur.

Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümet uyum içinde çalışmasına devam edecektir.

Türkiye üç seçime şahit olmuştur. Milletin iradesi son derece şeffaf bir şekilde sandığa yansımıştır. Sandık her meselenin çözüm yeridir. TBMM'yi şekillendirecek yegane vasıta sandıktır. TBMM'ye istikamet çizmek sandık dışındaki her yol gayri meşrudur.

Sandık seçmek ve seçilmek için herkese açıktır. Kendisini anlatan her siyasi parti  Meclis'e taşınmıştır.

Millet bilmez, millet anlamaz karar veremez vasilerin devri kapanmıştır. Nasıl ki millet kendine vasi tayin kabul etmiyorsa Meclis’te vesayet kabul etmez. Meclis'te bu aziz millet gibi dik durmalıdır.

Millete ait her meselenin çözüm yeri Meclis, çözüm aracı siyasettir.

STK’lar, basın kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Ama kendilerini Meclis’in üzerinde görenler kendilerini de yok saymaktadır.

Siyaseti ve milli iradeyi yok sayan terör ve şiddet eylemleri karşısında önce siyasiler ve siyasi partiler buna karşı çıkmalıdır. Küçük çocukların eline taş veren zihniyet acziyetin ifadesidir.

Güvenlik güçlerine taş atan siyaset anlayışı çaresizliğin siyaset anlayışıdır. Türkiye'deki çözümlerin tek adresi Meclis'tir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.