Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçim Başarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçim Başarısı
Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisinin lideri Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı

ANKARA (AA) - Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisinin lideri Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı.

Twitter hesabından paylaştığı kutlamada mesajında, Erdoğan'ı ikinci defa kazandığı cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle tebrik eden İbrahim, "Halkın verdiği yetki, sizin için sadece Türkiye liderliği değil, zor zamanlar geçiren bölgenin liderliğinin de bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

İbrahim, Erdoğan'ın demokrasiye bağlılığının, Türkiye'nin daha ileriye gitmesi ve ülkedeki huzur bozucu unsurların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Türkiye'nin ilerlemesi ve dünya nezdindeki yeri, güçlü liderliğiniz altında daha da temin edilecektir. Başarınız aynı zamanda, değişimleri kabul eden ve aynı zamanda Yüce Peygamber'in ilkelerinden taviz vermeyen modern ve ilerleyici bir İslam'ı tanımlama konusunda, İslam dünyası için de bir zafer teşkil etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın zafer konuşmasına dikkati çeken İbrahim, şunları kaydetti:

"Zafer konuşmanızdaki 'tek millet, tek bayrak, tek ülke ve tek devlet' beyanınız, zor kazanılmış bir seçimin ardından karşı tarafları bir araya getiren devlet adamı olmanın bir işaretidir."

İbrahim, ülkesinde partisinin de dahil olduğu koalisyonun zaferiyle yeni bir döneme girildiğini hatırlatarak, Erdoğan'a hitaben, "Cumhurbaşkanlığınızda ikinci döneme başlarken, bu sefer Malezya'nın muhalefet lideri değil iktidar ortağı olarak sizinle ilişkilerimizi devam ettirmeyi umuyorum." ifadesini kullandı.

Yakın zamanda İstanbul'a yaptığı ziyarette Erdoğan'ın gösterdiği misafirperverlik için teşekkür eden İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve eşi Emine Erdoğan'ı tebrik etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.