Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen resepsiyona farklı meslek gruplarından yaşam hikayeleri ve başarılarıyla Türkiye'nin gündeminde yer alan kadınlar katıldı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verilen resepsiyona farklı meslek gruplarından yaşam hikayeleri ve başarılarıyla Türkiye’nin gündeminde yer alan kadınlar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyona, aralarında vali, rektör, temizlik görevlisi, polis, köy korucusu, garson ve sporcunun da yer aldığı yaklaşık 250 kadın davetli katıldı.

- "Cennette onun düğününü yapacağım"

Geçici görevle Muş'a giderken otobüsün devrilmesi nedeniyle şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül'ün annesi Seniha Örül, "Cumhurbaşkanımızın manevi annesiyim. Bir evladım olarak onu ziyarete geldim. Allah'ım onu başımızdan eksik etmesin. Gerçekten çok seviyorum, çok değerli. Dualarım onlarla, tesbih çektim, onun annesine bağışlayacağım. Allah razı olsun başımızda böyle biri var. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor" diye konuştu.

Yakın zamanda hacca gideceğini belirten Örül, "Oğlumun huzuruna hacı olarak varacağım. Oğlum da benim şefaatçim olacak. Cennette onun düğününü yapacağım" ifadesini kullandı.

Türkan Harmankaya, 14 yıl önce evlat edindiği spastik engelli Enes Harmankaya ile resepsiyona katıldı. Resepsiyona sedye ile getirilen oğlu Enes'i bir an olsun yanından ayırmayan Harmankaya, "Bana bu çocuğu verdiler, hiç de pişman olmadım. Bırakmadım bırakmam da. Allah uzun ömürler versin" dedi.

- "Boks yapınca daha özgüvenli olabiliyorsunuz"

Dört yıldır boks yaptığını ve Türkiye dereceleri aldığını belirten kadın milli boksör Büşra Beyazbal, "Kadınların şiddete karşı kendini koruması için savunma sporu yapmasını öneriyorum. Boks yapınca kendinize daha özgüvenli olabiliyorsunuz. Külliyede olmak onur verici" diye konuştu.

Van'ın Çatak ilçesinde geçici köy korucusu olan Ferrah Bozkurt, mesleğinin dördüncü yılında olduğuna işaret etti. Bozkurt, mesleğini yaparken her hangi bir zorluk yaşamadığını aktardı. Bozkurt, "Kadınlar gününde erkeklere mesaj vermek istiyorum, kadına yapılan şiddete 'hayır' diyorum. Bir günün değil, her günün kadınlar için kutlanmasını isterim" ifadesini kullandı.

Eskişehir'de yaşayan ve rüyasında gördüğü camiyi yaptıran ve Türkiye'nin ilk kadın cami dernek başkanı olan Aynur Eken, caminin tamamlanmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da destek verdiğini vurguladı.

- "Kadınlar yeterki kendilerine inansınlar"

FİFA kokartlı hakem Dilek Koçbay, Türkiye'deki dört kadın hakemden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kadınlar her zaman kendilerine güvensinler. Bir kadının isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Ben bu kadar erkeğin egemen olduğu bir ortamda kadın hakem oldum. Kadınlar yeter ki kendilerine inansınlar."

Türkiye’nin ilk kadın hava akrobasi pilotu Semin Öztürk, resepsiyona davet edilmekten dolayı büyük onur duyduğunu belirterek, toplumun gelişmesi için kadının gelişmesinin önemli olduğuna değindi.

İstanbul Hong-Kong seferini yapan uçakta nefessiz kalan çocuğu, yaptığı ilk yardım ile hayata döndüren kabin memuru Sinem Aydemir, Türk kadınının çalışkan olduğunu vurgulayarak, "Bizler gerçekten çok güçlüyüz, elimizden gelmeyecek hiçbir şey yok" dedi.

Bursa'da 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan Hülya Durmaz, resepsiyona davet edilmekten onur duyduğunu belirterek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan juvenil romatoid artrit hastalığına yakalanan 58 yaşındaki Devlet Üttü, okuma yazmayı kendi kendine öğrendiğini ve 6 bin kitap okuduğunu bildirdi. "Kadına şiddet dursun" diyen Üttü, gelecekte kitap yazmak istediğini ifade etti.

Manevi kızı olan 29 yaşındaki Yeliz Akbaş da annesiyle 14 yıldır birlikte olduklarını kaydetti.

- "Kadın rektörler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz"

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye'de 16 kadın rektör bulunduğunu ve davet vesilesiyle bir araya geldiklerini aktardı.

Kılıç, "İlk kez kadınlar gününde Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak böyle bir resepsiyonda yer almaktan dolayı hakikaten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bunu bir ayrıcalık olarak değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hanımefendiye bu konuda müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Benzer toplantıların devamının gelmesi temennisinde bulunan Kılıç, "Bu tür toplantıların birlik ve beraberliğimizi pekiştirici, hep birlikte hareket etmek adına çok olumlu sonuçlarının olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Kılıç, kadınlar olarak bir günde anılmak istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlara uygulanan şiddetin, zulmün bir an önce erkeklerin çok iyi bir şekilde eğitilerek çözümlenmesini bekliyoruz. Bu konuda da biz kadın rektörler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, bundan sonra da göstereceğiz. Umarım çok daha barış dolu, birlik, beraberlik içerisinde hareket edebileceğimiz kadın günleri kutlarız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.