Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Diltaş’ta!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Diltaş’ta!
Diltaş Eğitim Kurumları cumhuriyet tarihimizin ilk müzik kurumu olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı ve yaşayan en değerli Türk Orkestra Şefi Prof. Rengim GÖKMEN'i ağırladı.

Diltaş Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali BÜYÜK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Dündar POLATCAN ve Servet ALTUNTAŞ, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KOCA, Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali ATAMAN, okul idarecileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Programın takdimini Diltaş Eğitim Kurumları Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Selma SALAR yaptı. Açılış konuşmasında misafirlere hitap eden Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa KETENCİ; “Bu buluşma 39 yıllık kurumumuzun hafızasında şimdiden apayrı bir yere kazınmıştır. Çünkü Diltaş’ta sanatın yeri bambaşkadır. Kurulduğumuz günden bu zamana kadar sayısız konser, tiyatro ve sergilerle Diltaş’ın evlatları iyi bir öğrenimin yanı sıra dolu dolu bir eğitim alarak yetiştirilmiştir. Nitekim bunun son örneği olarak Diltaş Filarmoni Orkestrası 6 farklı enstrüman grubundan yaşları 10 ila 16 arasında değişen toplam 71 öğrencisiyle Konya’nın Türkiye ve dünyadaki sesi olmak için kurulmuştur.” diyerek şayet Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde bir çocuk orkestrası kurulursa, Diltaş Eğitim Kurumları olarak Anadolu’dan, Konya’dan bu oluşuma karşılıksız destek vereceklerini ifade etti. Etkinlikte Diltaş Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu sanatçıları için özel bir dinleti sahneledi. Program sonunda Türkiye'nin en değerli sanatçıları, Diltaş’ın öğrencilerini ayakta alkışladı. Ardından Diltaş Sosyal Tesisleri tarafından konuklara geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Sanatçılar Diltaş Eğitim Kurumları’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.