DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddiası

DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddiası
Tazehurmatu kasabasına DAEŞ’in zehirli gazlarla düzenlediği iddia edilen saldırıda yaralananların sayısının 670’e yükseldi

BAĞDAT (AA) - Irak’ın Tazehurmatu kasabasına terör örgütü DAEŞ’in zehirli gazlarla düzenlediği iddia edilen saldırıda yaralananların sayısının 670’e yükseldiği bildirildi.

Irak Türkmen Cephesi’den (ITC) yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ’in zehirli gazlarla Kerkük iline bağlı Tazehurmatu kasabasına düzenlediği saldırıda yaralananların sayısının 670’e yükseldiği belirtilerek, saldırı "Türkmen halkına karşı yapılan katliam" olarak nitelendirildi.

Güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyona, Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünü kurtarması için acil müdahalede bulunması çağrısı yapılan açıklamada, Çevre Müdürlüğünden, saldırı sonucu kirlenen kasabanın çevresini temizlemesi istendi.

Terör örgütü DAEŞ 9 Mart'ta, kontrolü altındaki Beşiri köyünden 5 kilometre mesafedeki Tazehurmatu kasabasına kimyasal madde içeren havan ve katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlemişti. Söz konusu saldırı sonucu çok sayıda vatandaş nefes darlığı ve cilt yanığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

ITC Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Kerkük kentinde daha önce yaptığı basın açıklamasında, DAEŞ'in 9 Mart'ta düzenlediği kimyasal silahlı saldırı sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 600 kişinin ise yaralandığını hatırlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.