Dağ Kayağı Sporcuları Ergan'da Kampa Girecek

Dağ Kayağı Sporcuları Ergan'da Kampa Girecek
Dağ Kayağı Milli Takımı'na aday sporcular Erzincan'daki Ergan Dağı'nda kampa girecek

ERZİNCAN (AA) - Dağ Kayağı Milli Takımı'na aday sporcular, Fransa ve İtalya'da düzenlenecek yarışmalar öncesi, Erzincan'daki Ergan Dağı'nda kampa girecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Dağ Kayağı Kurul Başkanı da olan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal yaptığı yazılı açıklamada, TDF'ye bağlı Dağ Kayağı Milli Takımı'nın Fransa ve İtalya'da yapılacak Dağ Kayağı Dünya Kupası ile Dünya Şampiyonası'na katılacağını ifade etti.

Milli takıma girmeye aday sporcuların da bu yarışmalar öncesi Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde 7 günlük kampa gireceğini dile getiren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ergan Dağı uluslararası dağ kayağı yarışmalarının yapılabileceği önemli bir potansiyele sahip. Bu nedenle Ergan Dağı'nın, 2016 yılında Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) tarafından uluslararası yarışmalarının yapılabileceği bölge olduğu resmen onaylandı. TDF, 2017'de Türkiye'de ilk defa Ergan Dağı'nda yapılan 'Dağ Kayağı Dünya Kupası'na mükemmel bir organizasyonla ev sahipliği yapmıştır."

Yılmaz, Ergan'da, bu potansiyelinin göz önüne alınarak 21-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Dağ Kayağı Milli Takımı aday kampının yapılacağını kaydetti.

Eğitim de verilecek kampa katılacak 16 sporcunun sağlık kontrolü sonrası 23 Ocak Pazartesi günü çalışmalarına başlayacağını anlatan Yılmaz, bu sporcular arasından seçilecek olanlardan milli takımın oluşturulacağını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.