Dar Gelirliler Yeni Çeltek Kömürüyle Isınıyor

Dar Gelirliler Yeni Çeltek Kömürüyle Isınıyor
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Coşkun:- "Her yıl 2 milyon 200 bin ton kömür, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılıyor"

 Yozgat'ta faaliyet gösteren Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri, sosyal yardımlaşma vakıfları kanalıyla ihtiyaç sahiplerinin kömür ihtiyacını karşılamak için yoğun ve başarılı bir çalışma programı gerçekleştiriyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına dağıtılan yıllık 2 milyon 200 bin tonluk kömürün yaklaşık 400 bin tonunu karşılayan Yeni Çeltek AŞ, Yozgat ile birlikte 20 il ve onlarca ilçeye kömür ulaştırıyor.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından her yıl sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına dağıtılan yaklaşık 2 milyon 200 bin ton kömürden yaklaşık 400 bin tonunu dar gelirlilere ulaştıran iştirakçilerden birinin Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olduğunu söyledi.

TKİ ile yaptıkları sözleşme doğrultusunda valiler, kaymakamlar ve vakıf yöneticileriyle görüşerek kömürlerin dağıtım planlamasını yaptıklarını bildiren Coşkun, "Her yıl 2 milyon 200 bin ton kömür, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılıyor. Kurum olarak bu yıl sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 400 bin tona yakın kömür dağıtımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 20 il ve onlarca ilçeye kömür dağıtımı yaptıklarını aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Yeni Çeltek olarak yeraltı kaynaklarımızdan bir tanesi olan kömürün işlenerek yeryüzüne çıkartılması ve dağıtımında son yıllarda önemli oranda başarı kaydeden kurumuz. Fakir fukaranın kış soğuğunda yuvasını ısıtan kömürün ulaştırılmasında da üzerimize düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 6 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında dağıtımı planlanan kömürlerin Yozgat’taki dağıtım programını başarıyla gerçekleştirmiş durumdayız. 6 Aralık itibarıyla Yozgat’ın dağıtım programı, belirlenen tarihten önce tamamlandı. Bu yıl da fakir fukaranın kömür ihtiyacını geç başlayan dağıtım programına rağmen erken bitirmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.