'Darbenin Başarısız Olması İstanbul'un Fethi Kadar Sevindirdi'

'Darbenin Başarısız Olması İstanbul'un Fethi Kadar Sevindirdi'
Lübnan Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının, İstanbul'un fethi kadar sevindirdiğini söyledi

 Lübnan Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rafet el-Mikati, darbe girişimi gecesi gelişmeleri yakından takip ederek, tüm aile fertleriyle Türkiye için dua ettiklerini ve Türk milletinin direnişinden etkilendiği için yaşananları kaleme aldığını söyledi.

Darbe girişiminden sonra Lübnan halkının büyük çoğunluğunun Arap ülkesindeki halklar gibi ruhen ve bedenen Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Mikati, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o gece televizyonlara bağlanıp halka sokağa çıkmalarını söyleyince, biz de Türk halkı gibi bundan büyük bir sevinç duyduk. Olayları yakından takip ettik. Türkiye'deki dostlarımızla devamlı haberleştik. Halkın büyük çoğunluğu Türkiye için dua ediyordu, Kur'an-ı Kerim okuyordu." diye konuştu.

Mikati, Türkiye'deki dostlarına destekleri ilettiklerini aktararak, "Askeri darbeler, Arap ülkelerinde bilinen bir şeydir. Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları, nefeslerimizi tutarak takip ettik. Türk halkının sokağa indiğini ve kendi kaderini eliyle belirlediğini görünce bundan çok büyük mutluluk duyduk. Darbenin başarısız olması İstanbul'un fethi kadar sevindirdi." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi gecesi yaşanan olayları anlatan kasideyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü değil, o gece olayların her bir dakikasına tarihi bir not düşmek amacıyla yazdığını anlatan Mikati, kasidenin kendisi ve ailesinin hislerini ifade ettiğini dile getirdi.

Mikati, "Bu girişimin başarısız olmasından dolayı duyduğumuz sevinç, İstanbul'un fethinden dolayı duyduğumuz sevince denk bir sevinç, o kadar büyük bir sevinçtir." dedi.

Akademisyenler olarak İslam dünyasındaki her türlü problemle ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Mikati, Türklerin eskiden olduğu gibi günümüzde de bunu yaptığını, bu nedenle Türklere devamlı dua ettiklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.