"Davamız Kudüs Konya Buluşması"

"Davamız Kudüs Konya Buluşması"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:- "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi mübarek beldeleri korumak imkan meselesi değil, iman meselesidir. Kudüs haklı davamızdır. İnşallah bu davada zafer Müslümanlar'ın olacaktır"- Eski Başbakan ve AK Parti Konya M

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi mübarek beldeleri korumak imkan meselesi değil, iman meselesidir. Kudüs haklı davamızdır. İnşallah bu davada zafer Müslümanlar'ın olacaktır." dedi.

"Birlikte Konya'yız Platformu" öncülüğünde Mevlana Meydanı'nda düzenlenen "Davamız Kudüs Konya Buluşması"na çok sayıda vatandaş katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Sık sık tekbirler getiren gruptakiler, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs Müslümanlar'ın onurudur", "Direniş kazanacak", "Selahaddinler ayağa kalksa Fatih'siz kalır mı El-Aksa" şeklinde pankart açtı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, burada yaptığı konuşmada, Konya'dan yükselen sesin Kudüs'ün sesi olduğunu belirterek, Konya'nın kardeşi Kudüs için ayağa kalkarak zalimlere meydan okuduğunu ifade etti.

Sorgun, "Konya Kudüs'tür, Kudüs de Konya'dır. Konya var oldukça Kudüs asla yalnız değildir. Geçmişte İsrail Kudüs'ü başkent ilan etmeye kalktığında Konya yine bugünkü gibi ayaktaydı. Konya'daki heyecan ve ruh dün bütün zalimleri titretmişti yine bugün de titretiyor ve işgalcilerin yüreğini hoplatıyor. Konya sadece buradan ibaret değildir. Bu şehrin bir ruhu vardır. Bu ruh Şam, Bosna, Bağdat, Arakan ve Türkistan'dır. Bugün burada sadece on binlerinin değil, milyonların ruhu burada." diye konuştu.

- "Kudüs bizim haklı davamızdır"

Konya'dan yükselen sesin zalimlerin yüreğine hançer gibi saplandığını anlatan Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi mübarek beldeleri korumak imkan meselesi değil, iman meselesidir. Kudüs bizim haklı davamızdır. İnşallah bu davada zafer Müslümanlar'ın olacaktır. Kudüs sadece bir şehrin adı değil, bir davanın adıdır. Kudüs, Ortadoğu'da bir toprak parçası değil, Müslümanlar'ın kutsalı ve onurudur. Kudüs, miracın şehri ve peygamber emanetidir. 'Allah'ın evi işgal altındayken ben evimde nasıl yatarım?' diyen Selahaddin Eyyubi'nin rüyasıdır."

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu belirterek, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararı tanımadıklarını vurguladı.

- "Susmak yasak ve durmak zulümdür" -

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Miracın gerçekleştiği Kudüs özgür olana kadar ve Mescid-i Aksa'da ezan tüm insanlığa seslenene kadar Konyalıya ve milletimize uyku haram, susmak yasak ve durmak zulümdür. Milletler, uğruna can verdikleri değerlerle yaşarlar. Milletimizi bu değerlerden soyutlamak isteyenler bilsinler ki bu yıl bizim Kudüs'e vuslatımızın 500. yılıdır. Bundan 100 sene önce 400 yıllık barış döneminden sonra Kudüs bizden kopmuş olabilir. 70 yıl önce Kudüs işgal edilmiş olabilir ama bilinsin ki biz ne bu işgali tanırız ne bu zilleti yaşarız ne de Mescid-i Aksa ve Kudüs hür olana kadar durmak biliriz."

- "Bizim için zaten Kudüs ezelden beri özgür Filistin'in başkentidir"

Davutoğlu, vuslatın er ya da geç gerçekleşeceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sanılmasın ki Kudüs meselesi Türkiye dışında bir meselesidir. Rahmetli Necmettin Erbakan Konyalılarla bu sokaklarda Kudüs için yürüdüğünde bu durum 12 Eylül darbesine bir gerekçe olarak gösterilmişti. Yine Kudüs'le ilgili bir toplantı tertip edildiği gerekçe gösterilerek, 28 Şubat gerçekleşmişti. Darbeciler 'bu topraklarda Kudüs'ten bahsetmek yasak' diyordu. İşte biz bu prangaları kırarak buralara kadar geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız son İslam İşbirliği Teşkilat (İİT) Toplantısı'nda bütün İslam dünyasında bir karara öncülük etti. Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Bizim için zaten Kudüs ezelden beri özgür Filistin'in başkentidir."

Daha sonra söz alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise ABD'nin Kudüs kararının Müslümanlar'ın yeniden kendine gelmesine vesile olacağını belirtti.

Yalçın, "Sizin buradaki birliğiniz ve varlığınız her şeyi ifade ediyor. Pazar günü sivil toplum kuruluşlarıyla Ankara'da, 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' diyerek bir araya geleceğiz ve orada bir irade beyanında bulunacağız. Tüm kardeşlerimizi Ankara'ya bekliyor olacağız." dedi.

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da "Kudüs denilince de aklıma Konya geliyor. Ne zaman Kudüs davasından söz etsek, ilk kıyama kalkan ve direnişe geçen şehir Konya olmuştur. Konya bunun bedelini hep ödemiş ve ödemekten de asla çekinmemiştir. Bugün de burada bu mitingin yapılacağını duyduğumda ise 'işte Konya bu' dedim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması ve dünya genelinde zulüm gören Müslümanlar'ın kurtuluşu için dua edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.