Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Değerli galibiyet

Değerli galibiyet

Maçtan önce taraftardan bahsetmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Konyaspor taraftarı şimdiye kadar oynanan maçlarda arenada takımının itici gücü olarak on ikinci adam görevini layıkıyla yaptı. Ancak gerçek taraftar bundan sonra da bu misyonunu takımının zor zamanlarında daha çok artırarak yapmak zorunda. Takımı kazandıkça coşkusunu artıran taraftarın takımı kaybettikçe de desteğini artırmalıdır. Bu maçta cezalı taraftarlarımızın maça girememiş olmaları coşkulu taraftar tezahüratını bayağı etkiledi.

Konyaspor yönetimince sezon başı otuz bin kombine satıldı denildi. Büyük maçlar haricinde seyirci sayısında kombine toplamına erişilemedi. Zaten Konyaspor yönetimi en büyük hatayı Avrupa kupa maçlarını kombineye katıp kombine fiyatlarını artırmakta yaptı. Kombine fiyatları artırılmayarak Avrupa maçlarında ayrı bir maç bedeli alınabilirdi. Konya’daki taraftar profilinin maçlara ayıracağı bütçe büyükşehirlerdeki taraftar bütçesine yaklaşması bile mümkün görülmüyor.

Buradan maça dönecek olursak Konyaspor ikinci yarı zorlanmasına rağmen  maçtan yüz akıyla çıkmasını  bildi. Kolay değil haftada üç maç oynuyorsunuz, derinliğe sahip olmayan bir kadroya sahipsiniz, sakat, cezalı oyuncularınız  var. Takım geçen seneki puanı alamadı, geçen sezondaki oyunu oynayamıyor diyerek eleştirmek kolaylığa kaçmaktır. Konyaspor’un biraz zamana, biraz sabra ihtiyacı var. Kasımpaşa gibi çıkışa geçmiş son beş maçta dört galibiyet bir beraberlik almış formda bir takıma karşı alınan galibiyet çok değerli. İkinci yarı futbolcular fiziksel düşüşe geçeceklerinden dolayı oyunu rölantide götürmeye çalıştılar. Tabi ki futbolcu psikolojisi iki sıfırın rahatlığıyla kendi sahamıza çok gömüldük ve rakibe daha çok oynama imkanı verdik. Ama yine de sıkıntılı geçen ikinci yarı sonunda Konyaspor bu maçta mutlaka alması gereken üç puanı almasını bildi. Milli maç arası her takıma olduğu Konyaspor’a da ilaç gibi gelecek. Takımdaki eksikliklerini giderebilen Konyaspor’un ilk yarının son altı maçını kendi dengi takımlarla yapacağı için avantajlı haftalarda puanlarını artırıp ligde iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR