Demirtaş oyunu İstanbul'da kullandı

Demirtaş oyunu İstanbul'da kullandı
İstanbul Sultanbeyli'de oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Yarın sabah yeni ve özgür bir yaşama uyanmış olacağız diye temenni ediyoruz' diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu’nda  kullandı.

Çok sayıda habercinin takip ettiği Demirtaş oy vermeden önce şunları söyledi:

"Arkadaşlar öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Zorlu, zahmetli, sıkınktılı bir seçim kampanyasını tamamladık. Halkımızın tümü sandık başında olacak. Herkes kendi özgür iradesince oylarını sandıklarına atacak. Tüm temennimiz sandıklar açıldığında, Türkiye’nin iç barışına özgürlüğüne katkı sunacak bir sonuç olacak. Demokratik bir seçim gerçekleşti, demokratik bir seçim kampanyası yaptık diyemem. Demokratik bir seçim gerçekleşti, demokratik bir yarış yaptık diyecek durumda değiliz. Bütün haksızlıklara adaletsizliklere rağmen biz umudu barış sevdasını büyütmeye çalıştk. Herşeyden önce daha sandıklar açılmadan inancı artırdı. Seçim sonuçları inşallah çoğulcu bir demokrasiye katkı sunarsa ayakları yere basan bir demokrasiyi başarırız. bugün elimizdeki zarfları kendimiz için sandığa atmıyoruz. Gelecek nesiller, torunlarımız için atıyoruz. Hep birlikte özgür yarınları yaratacağımıza inanıyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun tüm halkımız için hayırlı olsun diyorum. Seçim sonuçları ne olursa olsun kimse umudunu yitirmesin. Hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği yeni anayasaya zemin hazırlamasını istiyoruz bu seçimlerin.

"SANDIĞA HANGİ ZARF ATILDIYSA O ÇIKSIN"

Sandık görevlilerinden rica ediyorum. Bu oylar bin bir emekle sandığa atıyor. Herkes duyarlı davransın. Sandığa hangi zarf atılmışsa o çıksın  istiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin, Allah utandırmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.