Deniz Tutkunlarından "3 Ülke, 1 Hikaye" Etkinliği

Deniz Tutkunlarından "3 Ülke, 1 Hikaye" Etkinliği
Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği tarafından ikinci kez düzenlenen etkinliğe katılan 24 yat, Ordu'nun Perşembe ilçesinde balıkçı barınağının misafir oldu

ORDU (AA) - Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğince (DADD) bu yıl ikinci kez düzenlenen "DADDralli Karadeniz 2018 - 3 ülke, 1 hikaye" etkinliğine katılan yatlar, Ordu'ya ulaştı.

Dernek tarafından organize edilen ve etkinliğine katılan 24 yat, Perşembe İlçesi Kışlaönü balıkçı barınağının misafiri oldu.

Yatlarla gelen yerli ve yabancı turistleri barınakta karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, yaptığı açıklamada, etkinliğin ilham kaynağının, Argonotların hikayesi olduğunu söyledi.

Toparlak, tarihte Argonotların Yunanistan'dan çıkarak Ege Adaları üzerinden Yason'a ulaştıklarını ifade ederek, "Yapmış oldukları ahşap bir gemiyle içerisinde yaklaşık 40'ın üzerinde Argonotla birlikte Yason'a gelişi, daha sonra Gürcistan’a geçiş süreci. Yaşanan o sürecin canlanması." dedi.

Etkinlikte yer alan katılımcılara, güzel bölgelerini gezdirerek kenti tanıtacaklarını belirten Toparlak, "Argonotların kaldıkları yeri karadan gösterecek, Ordu'nun destinasyonlarını sunacağız. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Karşılıklı Argonotların hikayesini her yıl canlandırmayı düşünüyoruz. Çünkü bölgemiz için önemli bir hikaye, önemli bir organizasyon. Gelecek yıl bu sayılar artarak bu limanlar dolacak." diye konuştu.

Toparlak, Karadeniz’de de yelken sporunun yapılabileceğini, bu konuda farkındalık oluşturulduğunu belirterek, "Karadeniz'in turizm çeşitliliği açısından ne kadar zengin, potansiyelinin de ne kadar yüksek olduğunu bu vesileyle göstermiş oluyoruz. Yat limanı arz talep meselesi biliyorsunuz. Ne kadar talep olursa arz o kadar hızlanır. İnşallah en yakın zamanda ilimizi bir yat limanı ile buluştururuz." ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Zafer Türkmen de gerçek deniz sevgisine dayalı amatör denizciliğin gelişmesini hedefleyerek yola çıktıklarını söyledi.

12 Haziran'da Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan başlayıp Gürcistan'ın Poti Limanı'na kadar uzanacak gezi, 22 Ağustos'ta İstanbul’da sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.