Denizin altı da millileşiyor

Denizin altı da millileşiyor
Tank, helikopter ve geminin ardından milli denizaltı için de kollar sıvandı. Milli geminin ilk ihracatının da bu yıl yapılması bekleniyor

Milli tankı, helikopteri ve gemisini üreten Türkiye, şimdi de yerli denizaltısını bitirmek üzere. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) yeni tip denizaltında tasarım için kolları sıvadı. Kararın yakın bir zamanda çıkması bekleniyor. Denizaltı modernizasyonu da yapan STM, Almanya'da yeni tip denizaltı projesinde tasarım ve yerlileştirme üzerinde faaliyet gösteriyor.

MİLGEM'DE YERLİLİK % 80

STM'nin üstleneceği milli denizaltı dışında Milgem projesinde de yerlilik oranı yüzde 80'lere çıktı. STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, "Milgem 1-2 bitti. Üç ve dördün projesi devam ediyor. Milgem 1-2'de yerlilik oranı yüzde 60'lar civarındayken, 3-4'te bu oran yüzde 80'e ulaştı. Birçok yan sanayiciyi sürece kattık. Türkiye'de üretilmeyen birçok ürün üretiliyor. Milgem 5 -8'in kararı çıktığında orada bu payı artıracağız" dedi.

MİLLİ GEMİ 2015'TE YURTDIŞINDA

Şu anda Milgem için Romanya, Endonezya, Kazakistan, Suudi Arabistan'a kadar geniş bir coğrafyada Milgem'i tanıttıklarının ve satma aşamasında belli bir noktaya geldiklerinin altını çizen Yılmaz, "Şu anda iki-üç ülkede çok iyi yerlere geldik. Yüzde 70 olasılıkla bir ülke olacak. Çok ekstrem bir durum olmazsa bu yıl içinde ilk ihracatı yapacağız" dedi. Milgem'de 60 firmanın üretime dahil olduğunu söyleyen Yılmaz, 100 milyon dolarlık bir yan sanayi oluştuğunu da belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.