Denizli'de Fetö'nün Emniyet Yapılanması Davası

Denizli'de Fetö'nün Emniyet Yapılanması Davası
Örgütün emniyet yapılanmasına yönelik 31'i tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada, 3 tutuklu sanık tahliye edildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, 31'i tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yazışmaları ve mahkemeye sunulan dijital materyaller okundu.

Sanık ve avukatların tahliye taleplerini dile getirdiği oturumda Murat O'nun avukatı, darbe girişiminde uçakla Ankara'ya gitmek isteyen askerlere karşı müvekkilinin havaalanında üzerine düşeni yaptığını ve engellediğini savundu. Mesut K'nin avukat da müvekkilinin ByLock kullanıcısı olduğu iddiasını reddetti.

Baki S'nin avukatı, müvekkilinin örgüt üyeliği ile ilgili Bank Asya, eğitim kurumları, gazete aboneliği, ByLock gibi somut deliller olmasına rağmen darbeye teşebbüsle ilgili delilin bulunmadığını öne sürerek dosyanın ayrılmasını talep etti.

Tezcan A'nın avukatı, müvekkilinin sadece gizli tanığın ifadesiyle örgüt üyeliğinden suçlandığını savundu.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra ara kararı açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklardan Şevket K, İbrahim U. ve Mesut K'nin tahliyelerine ve bazı sanıkların adli kontrol şartının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 29 Ocak'a erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aralarında meslekten ihraç edilen 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının bulunduğu sanıklar hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.