Deriden yapay sperm ürettiler

Deriden yapay sperm ürettiler
ambridge Üniversitesi bilim insanlarının insan derisi kök hücrelerini kullanarak sperm ve yumurta üretmeyi başardıkları açıklandı
Cambridge Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda insan derisinde bulunan kök hücreler kullanılarak döllenmeyi sağlayan yumurta ve spermlerin üretildiği açıklandı.
 
Henüz test aşamasında olan çalışmada kök hücreleri kullanarak başarıya ulaştıklarını kaydeden biliminsanları, bir sonraki hedeflerinin bu hücreleri fareler üzerinde test ederek hayvanlardaki gelişim sürecini izlemek olacağını kaydetti.
 
Cambridge Üniversitesi bilim insanlarının insan derisi kök hücrelerini kullanarak sperm ve yumurta üretmeyi başardıkları açıklandı Üretilen sperm ve yumurta hücreleri, deney farelerinin rahmine ve testislerine enjekte edilecek ve gelişip gelişmeyecekleri izlenecek. Testin olumlu sonuç vermesi durumunda kısırlık problemi çeken çiftler için umut ışığı doğacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.