Derinkuyu'da Çocuklar Fidan Dikti

Derinkuyu'da Çocuklar Fidan Dikti
NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünde düzenlenen etkinlikte fidan dikildi, uçurtma şenliği düzenlendi.Suvermez Kültür Yardımlaşma...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünde düzenlenen etkinlikte fidan dikildi, uçurtma şenliği düzenlendi.

Suvermez Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Alınkaya mevkisinde düzenlenen programda, köydeki ortaokul öğrencileri 150 çam fidanını bölgede daha önce oluşturulan hatıra ormanına dikti.

Etkinlik, yemek ikramının ardından uçurtma şenliği ile devam etti.

Dernek Başkanı Erdoğan Yücel, AA muhabirine, "Geleneksel etkinliğimizde öğrencilerimiz çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Amacımız, hem bu alanı ormanlık haline getirebilmek hem de çocuklarımıza ağaç sevgisi aşılayarak, gelecekte de ağaçları korumalarını sağlamaktır." dedi.

Yücel, bugüne kadar yaklaşık 10 bin fidanın aynı mevkide dikildiğini, etkinliği gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.