Derinkuyu'dan Kısa Kısa

Derinkuyu'dan Kısa Kısa
NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk, ilçe halkıyla bir araya geldi.Beraberinde Belediye Başkanı Ahmet Balcı ile birlikte bir kahvehanede vatandaşlarla...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk, ilçe halkıyla bir araya geldi.

Beraberinde Belediye Başkanı Ahmet Balcı ile birlikte bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Öztürk, kendisine iletilen sorunları not aldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Kaymakam Öztürk, ilçe halkının ana geçim kaynağının tarım olduğunu, ancak özellikle gençlerin başka zanaatlara da yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Öztürk, "Derinkuyu tarımla geçinen bir ilçe. Geçmişte iyi kazançlar olmuş keşke bu devam etseydi. Gençlerin belli yaşlardan sonra her işte çalışması zor oluyor. Erken yaşta işe başlamalılar ve mutlaka sigorta yaptırmalılar. Çalışanlar için sigortalı olmak ileride bir güvence olur." diye konuştu.

Programda, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Hanifi Ok, İlçe Emniyet Müdürü Özhan Serim, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Aksoy, CHP İlçe Başkanı Yavuz Çataltepe ile İyi Parti İlçe Başkanı Erdoğan Kaya da hazır bulundu.


- Derinkuyu'da muhtarlar dernek kurdu

Derinkuyu merkezdeki mahalle ile ilçeye bağlı belde ve köylerdeki muhtarların birlik içinde hareket etmelerini sağlamak amacıyla "Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği" kuruldu.

Derinkuyu Bayramlı Mahallesi Muhtarı Mehmet İnce'nin başkanlığına getirildiği dernek, belirli aralıklarla muhtarları bir araya getirerek, sorunların çözümü konusunda dayanışma içinde olunmasını hedefliyor.

Dernek binasındaki ilk toplantıda gazetecilere açıklama yapan İnce, "Muhtar arkadaşlarımızla ve vatandaşlarımızla buluşma, kaynaşma ve mahalle sorunlarını görüşmek amacıyla Kaymakamımız Murat Öztürk'ün de desteğiyle oluşumu tamamladık. Kurumsal bir statüye kavuşmanın sağladığı yarar çerçevesinde daha etkin hizmet sunmaya çalışacağız." diye konuştu.

Derneğin, 20 üyesi olduğu öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.