Uğur Özteke

Uğur Özteke

DERT BİR DEĞİL Kİ!

DERT BİR DEĞİL Kİ!

Bugün izninizle birkaç konu ile günü değerlendirmeye çalışacağız.

Önce her elektrik kesintisinde MEDAŞ’a kızıyoruz ya.

Hatta bazen kesinti uzayınca sövüyoruz ya.

Arada bir bu işte hata yapıyormuşuz.

Hani geçen gün milli maçta da elektrik kesintisine uğramıştık.

Mesela bu maçtaki kesinti MEDAŞ’ın değil TEİAŞ’tan kaynaklı imiş.

…….

MEDAŞ deyince Genel Müdür Erol Uçmazbaş Bey’e özel bir teşekkürümü iletmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Genel Müdür PUSULA Yayın Grubumuzu ziyaret etmişti. O ziyaret esnasında tam da o gün bir vatandaşımızın MEDAŞ’tan bir şikayeti vardı. Dahası önerisi. Bazı cadde ve sokakların isimlerini veren okurumuz sokak aydınlatma lambalarının daha erken sönmesini daha geç yanmasını istiyordu. Biz d o gün yazmaya dahi fırsat bulamadan Sayın Genel Müdür Erol Bey’e şikayeti ilettik.

Ertesi gün sorun çözülmüştü.

Bize bu durumu şikayet eden okurumuza ulaştık. O da son derece mutlu idi. Çünkü okurumuzun söz konusu ettiği Otogar Bölgesi, Sedirler Caddesi gibi tüm sokak aydınlatma lambaları yeniden saat ayarı yapılarak düzenlenmişti. 

ÖZALKENT KÖMÜRCÜLER SAKİNLERİ DERTLİ

Hızla yaklaşan kış mevsimi öncesinde şehrin tüm kurumları hakim oldukları sahada hummalı çalışmalar yürütüyor.

Ancak bu çalışmalar ya planlama eksikliğinden ya da bizim bilemediğimiz başka nedenlerden dolayı uzayıp, gecikiyor ve vatandaş mağdur oluyor.

Yetkililere sesini duyuramayan dostlarımız da bize yazıyor.

Biz de okurlarımızdan gelen talepleri yazmayı borç bildik ya yazmaya devam ediyoruz.

 

foto-1-014.jpeg

İşte Özalkent Kömürcüler’den bir şikayet;

“1 haftadır bir çalışma var, sözde kaldırım çalışması her taraf toz duman ve hiç bir trafik güvenliği de yok abi. Güvenlik dubaları da bahçenin içinde. Bu işte bir terslik var abi.”

Okurumuzun da dediği gibi bu işte bir terslik var. Biz anlayamadık, inşallah yetkililer, büyüklerimiz anlar ve gerekeni yapar.

foto-2-016.jpeg

MERAM YAKA YOLU’NDA

BU KAZALARA KİM DUR DİYECEK?

Meram Yaka Yolu’nda aynı nokta, aynı döner kavşak ve aynı kazalar serisine devam. Bu yolda bir pastanenin önünde bulunan direğe bir haftada en az üç defa araç çarpıyor. Bu yolda hemen hemen her gün kaza olduğunu defalarca yazdık, fotoğraflarla belgeledik. Gelin görün ki bu hafta içi sadece görüntüleyebildiğimiz bir kaza daha…

Tek duamız var; inşallah aynı noktada bir kaza can almaz.

foto3.jpegfoto-4-010.jpeg

 

TUR OTOBÜSLERİ HERKESİN SIKINTISI

Tur otobüsleri şehir içine girer, trafik kilitleniyor diye biz başta olmak üzere vatandaşlardan yoğun şikayet gelir. Tur otobüsleri şehir içine girmeyince de esnaf haklı olarak ayağa kalkıyor.

Dün de bu konuda bir şikayet aldık. Lokantacı esnafından İsmail abimiz de dükkanına gelen müşterileri taşıyan tur otobüsüne otoparklarda yer verilmemesinden şikayetçiydi.

Hazım Uluşahin Otoparkı’na doğal olarak giremeyecek otobüs, Bera Otel’in arkasındaki otoparklara yönlendiriliyor. Burada da yasak olduğu ve daha önce uzun araçların girerken, çıkarken, park ederken yaşadığı sorunlar nedeniyle araç otoparka alınmıyor. Esnaf abimiz de “Turizm şehri böyle mi olur? Turistlere rezil oluyoruz. Sıkıntı yaşattığımız misafirler bir daha bu şehre gelir mi?” diyerek tepkisini dile getiriyordu.

Ne diyelim sen de haklısın İsmail Abi…

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Borcunu azaltırsan hür yaşarsın, günahlarını azaltırsan rahat ölürsün.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler direksiyon başında yeşil ışık yanmasına rağmen hâlâ önlerindeki çantayı karıştırmayı bıraktıkları zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR