Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Konya ve Afyonkarahisar'da şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

KONYA (AA) - Konya'da 5 gaziye, Afyonkarahisar'da ise 1 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyaları, törenle tevcih edildi.

Konya Valiliğinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde, Vali Muammer Erol ve Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar tarafından, gazi polis memurları Serkant Tuncer, Alaattin Etyemez, Atalay Yüksel, Ahmet Taşkın ve Hakan Kutlu'ya Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Tören, gazi ve yakınlarının protokol üyeleri ile fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ve gazi yakınları katıldı.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, makamında düzenlenen törende, şehadetin yüce bir mertebe, manevi değeri çok kutsal büyük bir rütbe olduğunu söyledi.

Şehit ailesi ve gazilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirildiğini belirten Güner, "Şehitlik ve gazilik çok yüce bir makamdır. Devlet Övünç Madalyası da manevi değeri çok yüce, maddi değeri de en önemli miras olacaktır" dedi.

Daha sonra Güner, 1994'te görev yeri Diyarbakır'a giderken Niğde'nin Ulukışla ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Abdullah Kaynar'ın babası Osman Kaynar'a, 2011'de Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gazi olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Cihan'a ve 2011'de Tunceli Pülümür'de teröristlerle girilen silahlı çatışmada gazi olan Piyade Uzman Çavuş Muhammet Başhan'a madalyaları teslim etti.

Törene, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Yurt içinde veya yurt dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin mirasçılarına verilen Devlet Övünç Madalyası, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulu'nun onayı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile veriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.