Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da düzenlenen törenlerde, 5 şehidin yakınları ile 19 gaziye madalya ve beratları teslim edildi

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da bazı şehit yakınları ve gazilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları ve beratları verildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, milletlerin kahramanların omuzları üzerinde yükseldiğini söyledi.

Şehitlerin, bu ülke için en aziz bildikleri canlarını ve kanlarını feda ettiğini belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Bu topraklara başından beri kanını akıtan, bu topraklar için canını feda eden bütün şehitlerimizin önünde rahmet, minnet ve şükranla eğiliyoruz. Bu topraklar için uzvunu feda eden, alın teri akıtan bütün kahraman gazilerimize de Sayın Cumhurbaşkanımız adına şükranlarımızı ve minnetlerimizi arz ediyoruz. Ülkemiz, milletimiz, vatanımız adına fedakarlık yapan kahramanlarımızla ilgili gereği yapılıyor, yapılmaya da devam edecek."

Daha sonra, 2003'te Şırnak'ın Bağlıca bölgesinde terörle mücadele kapsamında yürütülen bir operasyonda mayına basarak şehit olan jandarma er Hakan Doğru ile gaziler Jandarma Komando Uzman Çavuş Gökhan Kümüş, polis memurları Mustafa Eren, Feyzullah Başer, Ali Ünlü, Kerem Kaya, Ali Ankara, Volkan Gör, Gökhan Tural, Mehmet Emin Koç, Aykut Özdere, Emrullah Güldal'ın öz geçmişleri okundu.

Karaloğlu, şehit Doğru'nun annesi ve babası ile 11 gaziye madalya ve beratlarını teslim etti.

- Eskişehir

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin kendilerine teslim edilmiş kıymetli bir emanet olduğunu ifade etti.

Tuna, terörle mücadeleye dikkati çekerek şunları söyledi.

"Türkiye'deki mazisi 35 yıla uzanan terör, en vicdansız, en ahlaksız yollara başvurarak masum vatandaşları hedef alıyor ancak hainler ülkemizin aleyhine kazdıkları kuyulara kendileri düşecektir. Hiçbir endişemiz yoktur, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle iş birliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecektir. Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Çanakkale'de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de güçlü bir Türkiye olarak biriz. Gönül birliğimizin paramparça edilmesi asla mümkün değildir. Rengini şehitlerimizin asil kanından alan ve yeri göklerde olan ay yıldızlı bayrağımızın altında, onun gölgesine sığınan herkese yer vardır. Göklerde ay yıldızlı bayrağımız, bastığımız yerlerin her karışında şehitlerimiz, baktığımızda şüheda gövdesi olan dağlar taşlar varken terör karşısında başlar eğilmeyecektir."

Malatya'da geçen yıl askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in kızı Rana Zeynep Sezer ile 2008'de Diyarbakır'da terör saldırısı nedeniyle gazi olan polis memuru Mehmet Çakmak'a madalya ve beratları, Vali Tuna tarafından teslim edildi. Bu sırada Tuna'nın duygulandığı görüldü. Şehit Sezer'in eşi Hatice Sezer ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vali yardımcıları, daire müdürleri, askeri yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazi ve şehit yakınları katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir'de, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen törende ilk olarak şehit Emniyet Müdürü Ahmet Er ile gazi polis memurları Nuri Uzanali, İrfan Böcü ve Ömer Özenç'in öz geçmişleri okundu.

Daha sonra Vali Mustafa Yaman, Ahmet Er'in madalyasını babası Mehmet Er'e, Nuri Uzunali'nin madalyasını oğlu Barış Uzunali'ye teslim etti. Böcü ve Özenç ise madalyalarını kendileri aldı.

Törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, daire müdürleri ile şehit ve gazilerin yakınları katıldı.

- Çanakkale

Çanakkale Valisi Valisi Hamza Erkal, makamında düzenlenen törende, 2014'te Biga ilçesi Sarnıç köyünde bir olaya müdahale ettiği sırada şehit olan astsubay Ömer Yanar'ın oğlu Ahmet Sinan Yanar ile özel harekat polisi olarak görev yaptığı sırada 2007'de Şırnak'ta yaralanan polis memuru İsmail Durmuş'a madalyalarını teslim etti.

Törende, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve bazı daire müdürleri ile şehidin ve gazinin yakınları hazır bulundu.

- Kütahya

Kütahya'da, şehit Komiser Yardımcısı Ahmet Durmaz'ın ailesi ile gazi Piyade Uzman Çavuş İsmail Durna'ya devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, 2013'te Diyarbakır'da göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Durmaz'ın 13 yaşındaki oğlu Abdullah Ahmet Durmaz ile 2011'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde zırhlı askeri aracı kullandığı sırada terör örgütü mensuplarının döşediği mayına çarparak yaralanan gazi Durna'ya madalya ve beratlarını teslim etti.

Törendeki konuşmasında, terörle mücadelenin aralıksız yürütüldüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bugün hala aynı acılara tanıklık ediyor, aynı karalılıkla terörle mücadele ediyoruz. Hainlerle ilgili yapılan mücadelede görev alan tüm arkadaşlarımıza Allah güç kuvvet versin. Bu millet vefalı bir millettir. Sizler artık milletin evlatlarısınız, bu millete emanetsiniz ve hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. Bugün birlik ve beraberliğimizi bozmak için dış güçlerin maşası haline getirilen bir örgüt vasıtasıyla topraklarımız parçalanmaya çalışılıyor ancak bizler Milli Mücadele ruhuyla ülkemizin topraklarını korumaya, bayrağımızı dalgalandırmaya, ezanın ilelebet bu topraklar üzerinde okunması için mücadeleye devam edeceğiz."

Törene, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, şehidin ve gazinin yakınları da katıldı.

- Bilecik

Bilecik'te, terörle mücadele kapsamında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde görevliyken 2012'de yaralanan gazi Başçavuş Polat Katrancı'ya Devlet Övünç Madalyası verildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan törende, Eskişehir Hava Savunma Komutanlığında kara savunma irtibat astsubayı olarak görevini sürdüren Katrancı'nın öz geçmişi okundu.

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Katrancı'ya madalyasını ve beratını teslim etti.

Törene, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen, Bilecik 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, askeri yetkililer ve gazinin yakınları katıldı.

- Yalova

Yalova'da, kalp krizi sonucu vazife malulü olan polis memuru Hilmi Erkan Kocabaş'a devlet övünç madalyası ve beratı teslim edildi.

Artvin'in Arhavi ilçesinde bir yıl önce vazife malulü olan Kocabaş'a madalyası ve beratı, Valilikte düzenlenen toplantıda Vali Selim Cebiroğlu tarafından verildi.

Törende, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez ile Kocabaş'ın ailesi hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.