Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni
İzmir'de Manisa, Denizli ve Aydın'daki şehit aileleri ile gazilere devlet övünç madalyası ile beratı verildi - Vali Toprak: - "Milletin birliğine yönelik bu saldırıları bertaraf edecek güçte olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Dost, düşman herkesin bildiğini d

İZMİR (AA) - İzmir'de 3 şehit ailesi ile 3 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"nde şehit ve gazilerin özgeçmişleri ile Bakanlar Kurulu kararı okundu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, gözlerini kırpmadan ülke için canlarını feda eden şehitlerin aileleriyle ve gazilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toprak, Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik, beraberliği, huzur ve güvenliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşan şehitlerin yakınlarına ve gazilere Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla devlet övünç madalyası ve beratı verildiğini hatırlattı.

Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla şehit ve malul olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu 3 şehidin ailesi ile 3 gaziye bu madalyayı takdim edeceklerini söyleyen toprak, vatanın bölünmez bütünlüğü ve memleketin güvenliği için şehadet mertebesine ulaşan kahramanlara sonsuz minnet ve şükran duyduklarını dile getirdi.

Toprak, tarihin her döneminde stratejik, ekonomik cazibe merkezi olan bölgede ağır bedeller ödenerek yaşanmaya devam edildiğini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Artan menfur saldırılar bu topraklara yönelik bazı emellerin devamını göstermektedir. Milli birliğimize yönelik menfur saldırılar artmaktadır. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlere, şehit olanlara sonsuz rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Milletin birliğine yönelik bu saldırıları bertaraf edecek güçte olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Dost, düşman herkesin bildiğini de biliyoruz. Emelleri ne olursa olsun hiç kimse bu kötü emellerine kavuşamayacaktır."

- "Bu şerefli madalyaları takmak bizim için onurdur"

Türkiye'de hiçbir ayrıma dayanmayan kardeşliğin bin yıllardır sürdüğünü vurgulayan Vali Toprak, devleti payidar kılan bu birliğin ihanetleri aşacağına inandığını da ifade etti.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın gaziler ile şehit olanların mirasçılarına tevcih edildiğini hatırlatan Toprak, şöyle dedi:

"Öyle kahraman evlatlara bu şerefli madalyaları takmak bizim için onurdur. Siz de evlatlarımızın bu madalyalarını gururla taşıyınız. Türk milletinin ilelebet payidar kalmasını sağlayan fedakarlıkların nişanesidir. Şüphesiz bu vatan için herkes bir şey yapmıştır ancak sizler evlatlarınızı, eşlerinizi, canlarınızın birer parçasını feda ettiniz."

Toprak, şehit yakınları ile gazilere devletin kapılarının her zaman açık olduğunu da sözlerine ekledi.

- Törende duygusal anlar yaşandı

Şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının katıldığı törende özgeçmişlerin okunduğu ve madalyaların teslimi sırasında duygusal anlar yaşandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Edirne'de iki grubun silahlı çatışmasına müdahale ettiği sırada yaralanarak şehit düşen polis memuru Hüseyin İmrağ'ın ailesi ve oğlu Hüseyin Çağan İmrağ'a Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı verdi.

Babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen Hüseyin Çağan İmrağ'ın törende sık sık ağlaması ve babasının beratına sarılması salondakileri de duygulandırdı.

Törende şehit Kıdemli Üsteğmen Osman Onur Özkaya ve polis memuru Gökhan Kirazlı'nın yakınları ile gazi Uzman Jandarma Çavuş Onur Şen, Jandarma Er Serhat Koca, polis memuru İskender Özel'e Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı sunuldu.

Şehit yakınları ve gazilere rozet ile beratlarını Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Korgeneral Hasan Küçükakyüz takdim etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile toplu fotoğraf çektirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.