Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni
Başbakan Yıldırım: (3)- "Bazı çok bilmişler, bugünlerde Türkiye'nin bu operasyonuyla ilgili yorumlar yapıyorlar ancak bu yorumları yaparken terör örgütünün emeline, amacına bilerek yahut bilmeyerek yardım ettiklerinin farkında değiller. İşte bu salonda, g

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bazı çok bilmişler, bugünlerde Türkiye'nin bu operasyonuyla ilgili yorumlar yapıyorlar ancak bu yorumları yaparken terör örgütünün emeline, amacına bilerek yahut bilmeyerek yardım ettiklerinin farkında değiller. İşte bu salonda, gencecik fidanlarını toprağa vermiş aileler ve canlarıyla cenk etmiş gazilerimiz var. Eğer yürekleri yetiyorsa buyursunlar, yalanlarını burada da söylesinler." dedi.

Yıldırım, Grand Ankara Hotel'de düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelede gösterdiği samimi ve kararlı tutumun bazı çevrelere yeterli gelmediğini söyleyen Yıldırım, "Şimdi dost ve müttefik bildiğimiz bazı ülkeler sınırlarımıza 30 bin kişilik bir terör ordusu kurma hayaline kapılmışlar. Bu çerçevede de uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak bu terör yapılanmasına son vermek için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattık." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, harekatın son terörist yok oluncaya kadar devam edeceğini belirterek "Bugünlerde aydın maskeli bazı tiplerin, çeşitli mecralarda dillendirdikleri yalanlara karşı da milletimizin uyanık olmasını istiyorum. Bilhassa Zeytin Dalı Harekatı sırasında sanki Kürt kardeşlerimize yönelik bir operasyon yapılıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu zinhar doğru değildir. Bu en büyük alçaklıktır. Asıl olan, bu bölgede yaşayan Arap, Kürt, Türkmen, diğer bütün etnik kökene sahip masum ve sivil insanları, alçak PKK, DEAŞ terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak, onları rahata erdirmek ve ülkemize, sınırlarımıza yönelen her türlü tehdidi yerinde bertaraf etmek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yürekleri yetiyorsa buyursunlar, yalanlarını burada da söylesinler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'de ve bölgede yaşayan her bir vatandaşın can ve mal güvenliğini esas aldığına ve öncelik verdiğine vurgu yapan Yıldırım, "Bazı çok bilmişler, bugünlerde Türkiye'nin bu operasyonuyla ilgili yorumlar yapıyorlar ancak bu yorumları yaparken terör örgütünün emeline, amacına bilerek yahut bilmeyerek yardım ettiklerinin farkında değiller. İşte bu salonda, gencecik fidanlarını toprağa vermiş aileler ve canlarıyla cenk etmiş gazilerimiz var. Eğer yürekleri yetiyorsa buyursunlar, yalanlarını burada da söylesinler." şeklinde konuştu.

Sosyal medyada dolaşan bazı provokasyon gayretlerini de yakından takip ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, "Hiç sıkılmadan geçmiş olaylara ait fotoğrafları sanki Afrin operasyonunda çocuklar, siviller öldürülüyormuş gibi takdim etmekten çekinmiyorlar. Milletimiz rahat olsun sosyal medya sorumsuz medya değildir. Hiç kimsenin hukuka, adalete, meşruiyete uymayan çaba içerisine girme hakkı yoktur. Burada yaşanan, burada işlenen suçların hesabı da sorulmaya başlanmıştır. Barışa hizmet eden Zeytin Dalı Harekatı'na leke sürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz." dedi.

- "Terör örgütlerine 'eyvallah' diyecek halimiz yok"

"Kahraman Mehmetçik'imiz, Özgür Suriye Ordusu'na mensup kardeşlerimiz, Afrin bölgesinde kesin bir zafer için kararlılıkla faaliyetlerini sürdürüyorlar" ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce ifade ettiğimiz gibi bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye'nin toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılıyız ama başımıza bela olan terör örgütlerine de 'eyvallah' diyecek halimiz yok. Biz oraya topraklarımızı genişletmeye değil, terörü yok ederek barışın hakim olduğu, huzurun var olduğu bir ortam oluşturmaya gidiyoruz. Aynen Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bu bölgeden de bütün terör unsurları temizlenecek ve Suriye'den canını kurtarmak için topraklarımıza, vatanımıza gelen kardeşlerimiz oraya dönüp yerleşecek, hayatını orada sürdürecek. Her ne pahasına olursa olsun bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu başlarına yıkacağız, hiç ona buna güvenmesinler. Unutmasınlar çay gider, kum kalır, bizimle burada birlikte yaşamak istiyorlarsa emperyal güçlerin oyununa gelmesinler. Derhal silahlarını bıraksınlar, milletin başına bela olmaktan vazgeçsinler."

Milletin dua ve desteğine sonuna kadar güvendiklerini vurgulayan Yıldırım, "Allah kahraman Mehmetçik'imizi muzaffer eylesin, onlara güç ve kuvvet nasip eylesin. Cenabı Mevlam, Türkiye'yi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin. Bu vesilesiyle buradan şu an sınırlarımız ötesinde, yurt içinde vatan müdafaası için, barış için görev yapan kahraman askerlerimize, polisimize, jandarmamıza, güvenlik korucularımıza selamlarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

- "Türk milleti, Türk devleti sizleri şerefle, şanla yad edecektir"

Yıldırım, "Değerli askerlerimiz, değerli güvenlik görevlilerimiz emin olun ki 80 milyon vatandaşımızın duası, desteği sizinle beraberdir. Değerli şehit yakınlarımız, kıymetli gazilerimiz, bugün sizlere tevcih edilecek çok kıymetli bir madalyayı aslında siz bize verdiniz. Bir ömür geçse dahi bir şehidimizin, tek bir gazimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu ahde vefa nesiller boyu devam edecek, Türk milleti, Türk devleti sizleri şerefle, şanla yad edecektir." dedi.

Konuşmasının sonunda tüm katılımcılara hürmet ve muhabbetlerini sunan Yıldırım, "Ay yıldızlı bayrağımızın altında ilelebet yaşayacağımız bir gelecek temennisi ve inancıyla hepinizi Allah'a emanet ediyorum." ifadesini kullandı.

- Vali Topaca

Ankara Valisi Ercan Topaca da törendeki konuşmasında, 49 şehit yakını ile 370 gaziye devlet övünç madalyası ve beratının tevcih edileceğini belirtti.

Vatanın, uğrunda can verilen yer olduğunu söyleyen Topaca, "Atalarımız, bu vatanın bu millete ait olduğunu camileri, türbeleri, çeşmeleri, sarayları, mezar taşları, hanları ve hamamlarıyla adeta tescil etmişlerdir. Vatan, bizim en kıymetli varlığımızdır." dedi.

Topaca, şöyle konuştu:

"Bugün vatanımızda hür ve özgürce yaşıyorsak, çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorsak, refahımız ve ikbalimiz için rahatça çalışıyorsak, her türlü hizmete en güzel şekilde ulaşıyorsak, gece yastıkta rahat uyuyorsak düşmanlarımıza kafa tutabiliyorsak rahatça nefes alıp yaşıyorsak, sınırsız nimetlere rahat bir şekilde sahip olabiliyorsak, ibadetimizi özgür bir biçimde yapabiliyorsak, ezanlar ve selalar gök kubbede yankılanmaya devam ediyorsa tüm bu nimetleri şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bir ülke ve millet için en önemli zenginlik kaynağı vatanı için şehitliği ve gaziliği gönülden isteyen evlatlara sahip olabilmesidir. Hamdolsun biz bu hazineye sahibiz." ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra Başbakan Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, şehit yakını ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.