Diltaş’tan LGS’de büyük başarı

Diltaş’tan LGS’de büyük başarı
Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, Diltaş’ın başarı hikayesinin LGS 2019’da yeni kahramanlarca yazılmaya devam ettiğini ifade etti.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını açıklanırken Diltaş Eğitim Kurumları başarılı neticeler elde etti. Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, Diltaş’ın başarı hikayesinin LGS 2019’da yeni kahramanlarca yazılmaya devam ettiğini ifade etti.

Ketenci yaptığı açıklamada: “Öncelikle Türkiye genelinde LGS’ye katılan tüm evlatlarımız ve ailelerimiz için sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl ikinci defa uygulanan LGS’nin geçtiğimiz seneye nazaran daha kolay olduğunu ifade etmeliyim. Bakanlığımızca açıklanan resmi istatistikler de bunu doğruluyor. Özellikle soruların tümünü doğru yapan öğrenci sayısında geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış mevcut, LGS 2019’da ülke genelinde 565 öğrenci 500 tam puan aldı. Bu öğrencilerin biri de Diltaş’tan. Öğrencimiz Serra Aygın’ı bu üstün başarısından dolayı kutluyorum. Fakat biz ‘Diltaş’ın tüm öğrencileri başarılıdır’ diyor ve kitlesel başarının önemine her seferinde vurgu yapıyoruz. Bu bağlamda LGS 2019 sonuçlarının beklediğimiz gibi çok iyi olduğunu vurgulamak istiyorum.

diltas.jpg

Bu yıl sınava 217 öğrencimiz katıldı. 36 öğrencimiz yüzde 95 ve üzeri, 92 öğrencimiz ise yüzde 90 ve üzeri net yaparak büyük bir başarı elde etti. Puan olarak baktığımızda ise 14 öğrencimiz 490 ve üzeri, 40 öğrencimiz ise 480 ve üzeri puan aldı. Tüm öğrencilerimizin puan ortalaması ise 431,46 gibi ciddi bir rakama ulaştı. Kısaca Diltaşlıların emekleri başarılarında yankı bulmuş oldu. Bu muhteşem başarımızda emeği geçen hepsi birbirinden değerli 217 Diltaşlı kardeşimi kutluyorum. Onlara ayrıca teşekkür de ediyorum. Zira birçoğu Türkiye’nin her yerinden istedikleri tüm okullarda eğitim alabilecekken daha bugünden 176 öğrencimiz lise eğitimleri için Diltaş Anadolu Liseleri’ni seçti. Bu tercihlerinin ne kadar isabetli olduğunu 4 yıl sonra elde edecekleri YKS sonuçlarında daha iyi anlayacaklar” diye konuştu.

                                 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.