DIMDEX 2016 Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı

DIMDEX 2016 Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı
Katar Genelkurmay Başkanı Ganim:- "Katar Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile "stratejik, dinamik ve gelişen" ilişkileri var"- "Türk firmaları bizim için önemli"

DOHA (AA) - Katar Genelkurmay Başkanı Ganim bin Şahin el-Ganim, Katar Silahlı Kuvvetler'inin Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile "stratejik, dinamik ve gelişen" ilişkileri olduğunu belirtti.

Başkent Doha’da düzenlenen ve bugün sona eren DIMDEX 2016 Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı'nda AA muhabirine açıklamada bulunan Ganim, Türkiye’nin fuara güçlü katılımının, buradan iyi bir sonuç elde edilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Fuardaki en büyük katılımcı ülkelerden biri olan Türkiye'den katılan şirketleri, iki yıl sonra 2018'de düzenlenecek bir sonraki fuara da davet ettiklerini ifade eden Ganim, "Türk firmaları bizim için önemli." dedi.

Ganim, Katar Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile stratejik, dinamik ve gelişen ilişkileri bulunduğunu vurguladı.

Üç gün süren ve 58 ülkeden 180 şirketin katıldığı fuar çerçevesinde Katar, silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için uluslararası şirketlerle 983 milyon dolar değerinde bir dizi mutabakat zaptı imzalamıştı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika deniz savunma ile güvenlik alanındaki en kapsamlı fuarlar arasında yer alan ve 2 yılda bir düzenlenen DIMDEX, ilk kez 2008'de gerçekleştirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.