Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği
Çavuşoğlu, Bangladeş ve Afganistan'dan mevkidaşlarıyla görüştü

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeşli mevkidaşı Abul Hasan Mahmud Ali ve Afgan mevkidaşı Selahaddin Rabbani ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak için İstanbul'da bulunan Çavuşoğlu, Bangladeş ve Afganistan'ın dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Mahmud Ali ile yaptığı görüşmede karşılıklı üst düzey temas, ziyaret ve yatırımların artırılması, iş forumu ve Karma Ekonomik Komisyon gibi mekanizmaların işletilmesi gerektiği vurgulandı. Görüşmede, TİKA'nın Bangladeş'teki çalışmalarının yaygınlaştırabileceği hususu da gündeme gelirken savunma sanayi ve askeri alandaki işbirliğinin sürdürülmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Bakan Çavuşoğlu'nun Afgan mevkidaşı Rabbani ile yaptığı görüşmede ise Afganistan'daki güvenlik durumu ve son siyasi gelişmeler ele alındı. Türkiye'nin Afganistan'a yönelik kalkınma projelerinin devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Aralık'ta Ankara'ya yaptığı ziyaretin çok verimli geçtiğini, ziyaret sırasında alınan kararların takibinin yapılması gerektiğini ifade etti. Görüşmede, terörizmle mücadele konusunda işbirliğinin önemi de vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.