Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği
Çavuşoğlu, Mali ve Gine dışişleri bakanlarıyla görüştü

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop ve Gine Dışişleri Bakanı Hadja Makale Camara ile görüştü.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'ne hazırlık mahiyetindeki Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı çerçevesinde Malili ve Gineli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Diop'la yaptığı görüşmede gelecek döneme ilişkin iki ülke arasında yapılacak ziyaretler ele alındı. Mali Dışişleri Bakanı Diop, Türkiye'deki terörist saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu. Terörizmle ortak mücadele edilmesi gerektiğinin altı çizilen görüşmede, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Mali'deki faaliyetleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Savunma alanındaki işbirliğinin daha da ileri götürülmesi ve Türkiye'nin burs verdiği Malili öğrenci sayısının da artırılması konusunda mutabakata varıldı.

Bakan Çavuşoğlu'nun Gineli mevkidaşı Camara ile yaptığı görüşmede ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gine ziyareti sonrasındaki gelişmeler ve ziyaret sırasında üzerinde mutabık kalınan konuların takibi yapıldı. İki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliği ve Gineli diplomatlara Türkiye'de verilecek eğitim konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Türkiye'nin Gine Dışişleri Bakanlığı ile belirli konularda tecrübe paylaşımı hususu da gündeme geldi.

Çavuşoğlu, bu akşam konuk katılımcılar onuruna Çırağan Sarayı'nda akşam yemeği verecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.