Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arşiv çalışmaları alanında iş birliği yapacak

Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında arşiv çalışmaları alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Dışişleri Bakanlığında düzenlenen imza törenine, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile üniversiteden bir heyet katıldı.

Koru ve İbiş, imzaların atılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koru, uzun süredir birlikte çalıştıkları Ankara Üniversitesinin arşiv konusunda en ihtisaslaşmış üniversite olduğunu söyledi.

İş birliğinden duyduğu mutluluğu ifade eden Koru, iki yıl önce bakanlık arşivinin dijitalleştirilmesi için çalışma başlattıklarını anımsattı.

Koru, arşiv çalışmalarına Ankara Üniversitesinin değişik fakültelerinden bilim insanlarının değerli katkılar sağladığına işaret ederek "Bu çalışmaya başladığımızdan bu yana çok büyük bir mesafe katettik. Bizim amacımız 65 milyon sayfalık belgeyi tamamen sayısal ortama aktarmaktı. Bunun yarısından fazlasını şu an için yapmış durumdayız." diye konuştu.

Bakanlığın arşiv çalışmalarını yönlendiren bir danışma kurulu olduğunu belirten Koru, "Danışma kurulumuzda da çeşitli üniversitelerimizden hocalarımız bize yardımcı oluyorlar. Siz de çok güçlü bir ekiple buna destek veriyorsunuz. Bugüne kadar verdiğiniz bütün destekler için size teşekkür ediyoruz." dedi.

Koru, imzalanan protokol ile Ankara Üniversitesi ile daha da yakın bir çalışma içine gireceklerini sözlerine ekledi.

Rektör İbiş de Dışişleri Bakanlığı ile yapılan iş birliğinin ülkeye güzel bir örnek olacağını söyleyerek "Bilim dünyasına, halka ve değişik ihtiyaca olan kesimlere de buradan çok değerli bilgiler ulaşacak. Artık o hafıza bellek günümüze geliyor. Günümüzden de geleceğe taşınacak. Böylece gelecek kuşaklara ulaştırılabilir, sürdürülebilir bir miras bırakmış olacağız. Bu bağlamda bu iş birliğinden dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum."

İbiş, Bakanlıkla yeni projelere de imza atacaklarını düşündüğünü ifade ederek projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.