Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şanlıurfa'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şanlıurfa'da
Görmez:- "Muhacirlere ensar olmak imanın en güzel alametlerindendir"

ŞANLIURFA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Muhacirlere ensar olmak imanın en güzel alametlerindendir" dedi.

Görmez, Şanlıurfa Dergah Camisi'nde okuduğu cuma hutbesinde, iyiliğin insanlara yardımcı olmak anlamına geldiğini belirtti.

Suriye'den gelen misafirlere ev sahipliği yaptıkları için Şanlıurfalıları tebrik eden Görmez, "İyilik aynı zamanda muhacirlere ensar olmaktır. Ne mutlu sizlere, Suriye'den gelen muhacirlere ensar oldunuz. Ensar sevgisi imandandır. Muhacirlere ensar olmak imanın en güzel alametlerindendir" diye konuştu.

Görmez, İslamiyet öncesi büyük bir sapkınlık yaşandığını anımsatarak, insanlığın Hazreti Muhammed ve İslamiyet ile tanıştıktan sonra herkesin kardeş olduğunu ve aralarında soy farkı kalmadığını dile getirdi.

Ülkede biriktirilen iyiliğin tüm coğrafyaya taşınması gerektiğini vurgulayan Görmez, "Yüce Allah, Müslüman kardeşlerimize barış taşımayı, barışı egemen kılmayı, selam ile İslam'ı, tevhid ile vahdeti birleştirmeyi bizlere nasip ve müyesser eylesin" şeklinde konuştu.

Görmez, cuma namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.