Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yasağı kaldırıldı

Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yasağı kaldırıldı
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği, adliye binası ve çevresinde basın açıklaması, toplantı, yürüyüş gibi faaliyetlere yönelik yasağın kaldırıldığını...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği, adliye binası ve çevresinde basın açıklaması, toplantı, yürüyüş gibi faaliyetlere yönelik yasağın kaldırıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde son dönemde yaşanan terör eylemleri ve Yenişehir ilçesinde güvenlik hassasiyetinin dikkate alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaymakamlığımızca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 22. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/A ve 32/Ç maddeleri gereğince, adliye binası, çevresi, Elazığ Caddesi çift yönlü kaldırımlar dahil, Prof. Selahaddin Yağcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Karakoç Plaza önü ve Park Plaza Otele kadar, Elazığ Caddesi'nde çıkan güzergah dahil yerlerde ve suçluların adliyeye ve sonrasında başka bir yere nakli esnasında güvenlik açısından ilçemiz dahilinde risk oluşturacak noktalarda yapılması planlanan ve muhtemel her türlü basın açıklaması, toplantı ve yürüyüşü ile oturma eylemi, stant açma ve çadır kurma gibi her türlü faaliyetin dün saat 08.00'den itibaren ikinci bir karara kadar yasaklanmasına karar verilmişti. Bahse konu yasaklama bugün saat 12.00 itibarıyle kaldırılmıştır."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.