Diyarbakır'da 6'sı Eski Hdp'li 8 Milletvekilinin Yargılandığı Dava

Diyarbakır'da 6'sı Eski Hdp'li 8 Milletvekilinin Yargılandığı Dava
Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, dosyaları ayrılan 6'sı eski HDP'li 8 milletvekilinin yargılanmasına devam edildi- Mahkeme, güvenlik gerekçesiyle yargılamanın başka ilde yapılması talebiyle Adalet Bakanlığına müzekkere yazılmasına k

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, dosyaları ayrılan 6'sı eski HDP'li 8 milletvekilinin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya HDP milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Alican Önlü ile eski milletvekili Osman Baydemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca ve Nadir Yıldırım katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatlarından Cihan Aydın, milletvekili olan Taşdemir ve Öncü'nün Anayasa'nın 83. maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığı kapsamında olduğunu ileri sürerek, bu sanıkları hakkındaki yargılamanın durdurulması talebinde bulundu.

Avukat Mehdi Özdemir ise sanık Nadir Yıldırım hakkında daha önce çıkartılan yakalama kararının kaldırılmasını istedi.

- Mahkeme davanın naklini istedi

Talepleri değerlendiren mahkeme, Nadir Yıldırım hakkında çıkartılan yakalama kararının kaldırılması yönündeki talebin reddine, Taşdemir ve Önlü hakkında yargılamanın durdurulması talebinin celse arasında değerlendirmesine karar verdi.

Mahkeme, CMK'nın 19/2 maddesince kovuşturmanın görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduğu yerde yapılmasının kamu güvenliği için tehlikeli olduğunu belirterek, güvenlik gerekçesiyle yargılamanın başka ilde yapılması talebiyle Adalet Bakanlığına müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

Ayrıca dava dosyasında firari olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.