Diyarbakır'daki patlama

Diyarbakır'daki patlama
Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için, köydeki taziye evini çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor- Patlamanın şokunu halen üzerilerinden atamayan ve yakınlarını kaybeden köylülerin, ta

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için, köydeki taziye evini çok sayıda vatandaş ziyaret ederek, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyor.

Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde 12 Mayıs gecesi patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin yakınları, Tanışık köyünde taziyeleri kabul ediyor. Köydeki taziye evini çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Taziye evini ziyaret eden vatandaşlardan Mustafa A'nın "Kandil'e ve HDP milletvekillerine barış mesajı vermek istiyorum" demesi üzerine yakınlarını kaybeden köylüler, "Buradan Kandil'e barış mesajı gönderemezsin. Biz izin vermiyoruz. Bizden 17 kişiyi öldürmüşler. Ne barışından bahsediyorsun" diyerek tepki gösterdi.

Patlamanın şokunu halen üzerilerinden atamayan ve yakınlarını kaybeden köylülerin, taziye evini ziyaret etmek isteyen HDP'lilere izin vermediği öğrenildi.

- 19 yaşındaki oğlu kayıp

Patlamanın ardından 19 yaşındaki oğlu Emrullah Yeşil'den haber alamayan Murat Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece bomba sesi duyduğunu belirterek, olayda hayatını kaybeden bir akrabasını telefonla aradığını ancak ulaşamadığını söyledi.

Köylüleri araması sonucu bombanın patladığını öğrendiğini kaydeden Yeşil, şöyle konuştu:

"Oğlum kum ocağında operatör olarak çalışıyordu. Kum ocağından beni aradılar ve evde olup olmadığını sordular. Ben de oğlumu telefonla aradım ancak ulaşamadım. Arabalara binip olay yerine gittik. Her tarafta ceset parçaları ve birkaç yaralı vardı. Yakın köydeki akrabalarımız onları hastaneye götürmüş. Hastaneye gittik. Belki yaralı var umuduyla. Şu an 12 kişi kayıp. Cenazeleri yok. Kayıplar arasında oğlum da var. Onların ceset parçaları hala oralarda. Kimisinin kol saati, kimisinin telefon parçası, kimisinin hafıza kartını olay yerinde bulduk. Oğlum 19 yaşındaydı."

Patlamada yakınlarını kaydeden Alper Yakar da saldırıda hayatını kaybedenlerin kuzenleri olduğunu anlattı.

Olay gecesi PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonla köye geldiklerini aktaran Yakar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Patlama olmadan önce bomba yüklü araç bizim köye geliyor. Kamyonu benim amcamın oğlunun evinin yakınında bulunan bir ambara çekmek istiyorlar. Amcamın oğlu izin vermiyor. Aralarında tartışma çıkıyor. Patlamada hayatını kaybeden amcamın oğlu Seyithan Yakar eve gidip silahını alıyor. Eşi ayağına sarılıyor, 'gitme' diye yalvarıyor. Bu arada rengi sararmış amcamın oğlunun. Seyithan Yakar eşine, 'kardeşim kamyonun peşinden gitti, benim de gitmem lazım' diyor. Kamyondaki teröristler, 'peşimizden gelirseniz bombayı patlatırız' demişler. Olaya tanık olanların hepsi öldü."

Amcasının oğlu Yakar'ın da aralarında bulunduğu bir grubun kamyonun arkasından araçlarla gittiğini belirten Yakar, şöyle devam etti:

"Kamyon, kum ocaklarının yanından geçiyor. Bizimkiler diğer köyü arıyorlar. Onlar da yolu kapatıyor. Kamyonun içindeki PKK'lılar inip bir tepeye çıkıyorlar ve köyden gidenlere ateş etmeye başlıyorlar. Bizimkiler de onlara karşılık veriyor. İçinde bomba olan kamyonu kendilerine siper yapıyorlar. Onlar da kamyonu patlatıyorlar. 3 kilometre öteden ceset parçalarını topladık. 3 araç ve kamyondan eser kalmamış."

Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman ise "Canımız, ciğerimiz yanıyor. Ölenlerin hepsi bizim akrabamız. Acımız çok büyük, konuşamıyoruz." dedi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 12 Mayıs gecesi patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. Patlamanın etkisiyle olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Saldırının, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı takip sırasında meydana geldiği iddia edilmişti. Patlamadan sonra 12 kişinin kayıp olduğu bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.