Diyarbakır'daki terör saldırı

Diyarbakır'daki terör saldırı
RTÜK:-"Terör saldırısıyla ilgili olarak radyo televizyon yayınlarında ekseriyetle toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edilmiş ve yayın yasaklarını ihlal edici görüntü verilmemiştir. Yayıncıların terör karşısındaki bu hassasiyeti ve duyarlılık gösterme

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Diyarbakır'da polis aracına yönelik terör saldırısı sonrası radyo televizyon yayınlarında toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edildiği, yayın yasaklarını ihlal edici görüntü verilmediği ve sorumlu yayıncılık örneği sergilendiği bildirildi.

RTÜK'ün internet sitesinde yer alan açıklamada, dün Diyarbakır'da polis aracına karşı gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

Terör saldırısı sonrası idari ve adli makamlarca herhangi bir yayın yasağı getirilmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolayısıyla Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak yayın yasağı uygulamasına gidilmemiştir. Terörün amacının, toplumda korku ve kaygı oluşturmak olduğu, bilinen bir gerçektir. Bahse konu terör saldırısıyla ilgili olarak radyo televizyon yayınlarında ekseriyetle toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edilmiş ve yayın yasaklarını ihlal edici görüntü verilmemiştir. Yayıncıların terör karşısındaki bu hassasiyeti ve duyarlılık göstermeleri sorumlu yayıncılığın bir örneğidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.