Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan uzman onbaşı Osman Kaya'nın babaevinde yas var

VAN (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Özel Harekat Birliğinde görevli uzman onbaşı Osman Kaya'nın (24) Van'daki babaevine acı haber ulaştı.

İlçe garnizon komutanlığında görevli askerler, şehidin Erciş ilçesine bağlı Vanyolu caddesindeki babaevine giderek Kaya'nın şehit olduğu haberini iletti.
Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği evde, oğlunun şehit haberiyle adeta yıkılan baba Alaattin Kaya, oğlunun mesai arkadaşları ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.
Haberi alan yakınları da şehidin Türk Bayraklarının asıldığı babaevine geldi.Evine gelen askerlerin oğlunun şehadet haberini ilettiğini söyleyen Kaya, "Yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin" dedi.
Kaya, oğluyla en son dün gece telefonda konuştuğunu belirterek, "Mesaj atmıştı bana, hiçbir sorunun olmadığını yazıyordu. Sabah da girdiği çatışmada şehit olduğunu öğrendim. Gece geç saatlerde konuştuğumuz zaman da gülüyordu. İzne gelecekti neden geç kaldığını, gelmediğini sordum. 'Yanımda evli arkadaşlarım var, onlar izne gitti dönüşlerini bekliyoruz. 4-5 gün sonra kapını çalar sürpriz yaparım' dedi. Oğlumun kaderinde bu varmış. Allah'ın takdiri" ifadesine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.