Doğal yaşam parkından kaçan aslan bir kişiyi yaraladı

Doğal yaşam parkından kaçan aslan bir kişiyi yaraladı
ANKARA (AA) - Kenya'daki Nairobi Milli Parkı'ndan kaçan aslan, bir kişiyi yaraladı.BBC'nin haberine göre, Kenya Vahşi Yaşam Hizmetleri Sözcüsü Paul Udoto,...

ANKARA (AA) - Kenya'daki Nairobi Milli Parkı'ndan kaçan aslan, bir kişiyi yaraladı.

BBC'nin haberine göre, Kenya Vahşi Yaşam Hizmetleri Sözcüsü Paul Udoto, başkent yakınlarındaki doğal yaşam parkından kaçan aslanın araçların korna çalmaları ve insanların fotoğrafını çekmeye çalışmalarından rahatsız olduğunu, ardından 63 yaşında bir Kenyalıya saldırdığını söyledi.

Aslanın parka döndüğünü, yaralı adamın da hastaneye kaldırıldığını belirten Udoto, korucuların parktan kaçan başka aslanlar olup olmadığını tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Başkentin 10 kilometre güneyindeki Nairobi Milli Parkı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olanlar da dahil çok sayıda yabani hayvana ev sahipliği yapıyor.

Etrafının büyük kısmı elektrikli çitle çevrili 117 kilometrekarelik parktan şubat ayında da 6 aslan kaçmış, aslanlar saatler sonra insanlara zarar vermeden parka dönmüştü. Parktan 2012 yılında kaçan ve Masai çobanlarının 8 keçisine saldıran 8 aslandan 6'sı öldürülmüştü.

Kenya'da yasa dışı avlanma nedeniyle yaklaşık 2 bin aslanın kaldığı belirtiliyor.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.