Doğu Anadolu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı
Bölgedeki kar kalınlığı Ağrı'da 71, Erzurum'da 25, Tunceli'de 21, Kars ve Ardahan'da 20, Iğdır'da 17 ve Erzincan'da 5 santimetreye ulaştı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da etkili olan kar yığışı sebebiyle Ağrı'da kar kalınlığı 71 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı, Erzincan ve çevrelerinin yarın sabah saatlerine kadar hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği ve rüzgarın kuzey ile kuzeydoğu yönlerden hafif kuvvette eseceği bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 2, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 5, Erzurum'da 7, Iğdır'da 9, Ağrı'da 11, Kars'ta 18, Ardahan'da 20 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 5, Erzincan'da 4, Erzurum'da 1, Ağrı ve Ardahan'da sıfır, Kars ve Iğdır'da sıfırın altında 3 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 71, Erzurum'da 25, Tunceli'de 21, Kars ve Ardahan'da 20, Iğdır'da 17 ve Erzincan'da 5 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelindeki buzlanma, don, yer yer pus ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.