Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış
Bölgedeki 5 ilde 68 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki 5 ilde, kar yağışı sebebiyle 68 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum'a bağlı 3 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapalı durumda.

Daha önce yaklaşık 3 bin köy ve mahalle yolunun ulaşıma açıldığı kentte, kapalı yolların da açılması için belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Erzincan'da 44, Ardahan'da 9, Tunceli'de 8 ve Ağrı'da da 4 köy yolunda kar yağışı yüzünden ulaşım sağlanamıyor.

Ardahan'da etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Şehir merkezine bağlı Nebioğlu ve Kurdoğlu köyleri yakınlarında kayarak yoldan çıkan biri öğrenci servisi 4 araç il özel idaresi ekiplerince kurtarıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ersoy Ürker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sabah erken saatlerde yoldan çıkan araç ihbarı aldıklarını söyledi. İhbar üzerine olay yerine anında ulaştıklarını belirten Ülker, yoldan çıkan dört aracın kısa sürede çekip çıkarıldığını kaydetti.

Ülker, kar yağışının ulaşımda aksamalara da yol açtığına işaret ederek, 9 kapalı köy yolunun açılması amacıyla çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Kars'ta da kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava nedeniyle oluşan kırağı, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Gece hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 19 dereceye düştüğü kentte, ağaçlar ve sokak lambaları kırağı ile kaplandı.

Bazı vatandaşların araçlarının üzerini battaniye ile örterek soğuktan korumaya çalıştığı kentte, çok sayıdaki çatıda buz sarkıkları oluştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.