Doğu Guta'dan 700 Hasta Ve Yaralının Tahliye Edildiği İddiası

Doğu Guta'dan 700 Hasta Ve Yaralının Tahliye Edildiği İddiası
Rusya’nın Doğu Guta’dan 700 hastanın tahliye edildiği yönünde Türkiye’ye verdiği bilgiyi bölge yetkilileri yalanladı- Doğu Guta Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Arabi:- "Doğu Guta'dan en son Aralık 2017’de 29 hasta ve yaralı tahliye edildi. Ondan sonra hiç kimse

DOĞU GUTA/ANKARA (AA) - Doğu Gutalı yetkililer, Rusya'nın Türkiye'ye Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta'dan 700 hasta ve yaralının tahliyesine ilişkin yaptığı bilgilendirmenin doğru olmadığını bildirdi.

Rusya, geçen hafta Türkiye'ye Doğu Guta'daki 700 hasta ve yaralının Şam'a tahliye edildiğine dair bilgi vermişti.

Doğu Guta'da hasta ve yaralıların tahliye işlerini yürüten Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Faiz Arabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğu Guta Sağlık Müdürlüğü olarak elimizde bölgeden tahliye edileceklerin listesi bulunuyor. Doğu Guta'dan en son Aralık 2017’de 29 hasta ve yaralı tahliye edildi. Ondan sonra hiç kimse çıkmadı." şeklinde konuştu.

Tahliyelerden sorumlu mercilerle sürekli iletişim halinde olduklarına dikkati çeken Arabi, "Elimizdeki tahliye listesindekilerin sayısı artmaktadır." dedi.

- Bölgeden 25 Aralık'ta sadece 29 hasta ve yaralı çıkarıldı

Doğu Guta'daki birçoğu sağlık merkezinin bağlı olduğu Suriyeli Özgür Doktorlar Birliği Sözcüsü Doktor Ahmed Saad, bölgeden en son 25 Aralık'ta sadece 29 kişinin tahliye edildiğini, daha sonra hiç çıkan olmadığını belirtti.

Muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümetinin Sağlık Bakanı Firas Cundi de "Doğu Guta'daki sağlık müdürlüğümüzle konuşmamızda, bölgeden son dönemde sadece 29 kişinin yaklaşık iki hafta önce çıktığı bilgisini aldık." şeklinde konuştu.

Cundi, o dönemden sonra bölgeden hiçbir hastanın tahliye edilmediğini vurguladı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.