Doğuştan İki Kolu Olmayan Muhammet, Ayağıyla Resim Yapıyor

Doğuştan İki Kolu Olmayan Muhammet, Ayağıyla Resim Yapıyor
10 yaşındaki Muhammet Uğur Bitkay: - "Büyüyünce pilot olmak istiyorum ama resim yapmaya devam edeceğim. Resim yapınca rahatlıyorum"- Anne Zeynep Bitkay: - "Üç yaşında ayaklarıyla yazmayı öğrendi, beş yaşından beri de resim yapıyor. Resimerini beğenenler s

İSTANBUL (AA) - Doğuştan iki kolu olmayan 10 yaşındaki Muhammet Uğur Bitkay, sol ayak parmaklarının arasına sıkıştırdığı fırçayla tuval üzerine yağlı boyayla resimler yapıyor.

Bitkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu, en çok doğa resimleri yaptığını söyledi.

Resim yapmayı çok sevdiğini dile getiren Bitkay, "Büyüyünce pilot olmak istiyorum ama resim yapmaya devam edeceğim. Resim yapınca rahatlıyorum. Arkadaşlarım, öğretmenlerim resimlerimi çok beğeniyor ama ben çok beğenmiyorum, daha güzel yapmak istiyorum" dedi.

Muhammet Uğur'un annesi Zeynep Bitkay da oğlunun bebekliğinde ayağında tümör, kalbinde delik olduğunu, bu dönemde ailece çok zor günler geçirdiklerini anlattı. 

Oğlunun 3 yaşına kadar birçok ameliyat geçirdiğini kaydeden Bitkay, "Yürüyemiyordu, ayağında alçı vardı. Hep bebek arabasıyla dolaştırdım onu insanlara ve kalabalığa alışsın diye. Zamanla bu hastalıkları iyileşti. Çok şükür utangaç da değil. Her ortama uyum sağlıyor" diye konuştu. 

Zeynep Bitkay, oğlunun üç yaşında ayaklarıyla yazmayı öğrendiğini, beş yaşından beri de resim yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Yaşı gelmesine rağmen ilkokula göndermedim. O zaman Muhammet Uğur'un hem boyu kısaydı hem de ufak tefekti. Bu yüzden okula gitmesini istemedim. Kardeşiyle anaokuluna gitti. Orada oğluma çok yardımcı oldular. Sonraki sene ilkokula başladı. Okulda sıralar yüksek geldiği için iki sandalyeyi yan yana koyduk. Sonra okul müdürüyle konuştuk ve ona özel bir sıra yaptırdık. Bazı arkadaşları korktu. Tanışmak isteyenler, sürekli yanına gelip soru soranlar oluyordu. Onların sorularını cevapladığımda Muhammet kızardı ve hep kendi cevap vermek isterdi. Ben, sorulan sorulardan kendimi kötü hissediyordum ama Muhammet Uğur, hiç etkilenmedi."

Muhammet Uğur'un ayağıyla kalem tutmayı da rehabilitasyon merkezinde öğrendiğini anlatan Bitkay, oğlunun haftada iki gün Bağcılar Belediyesi'nin Engelliler Sarayı'ndaki resim kursuna devam ettiğini söyledi. 

Bitkay, oğlunun, piyano kursuna da gittiğini ve müzikte de çok başarılı olduğunu belirterek, "Müzik kulağı olduğunu söylediler ama kendisi istemedi" dedi. 

Zeynep Bitkay, Muhammet Uğur'un şu ana kadar 30 resim yaptığını, resimlerini beğenenlerin satın aldığını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.