Don eriği vurdu!

Don eriği vurdu!
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenol "Erikte yüzde 80 oranında rekolte düşüşü var. Üretici perişan oldu" dedi. Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'nde komisyonculuk yapan Mehmet Orhan ise, uzun yıllardır böyle bir sezon geçirmediklerini belirtti

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, erik üretiminde geçen yıla göre yüzde 80 oranında rekolte düşüşü yaşandığını bildirdi.

Şenol, yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle üzüm bağlarında yaşanan don olayının meyve bahçelerini de etkilediğini belirterek, Turgutlu'da 14 bin dönüm arazide üretimi yapılan erikte geçen yıla oranla yüzde 80 oranında düşüş olduğunu söyledi.

'ÜRETİCİ PERİŞAN OLDU'

Geçen yıl 20 bin tona yakın dumanlı papaz eriği elde edildiğini kaydeden Şenol, "İlçe genelinde erik ürününde üretim 2-3 tona kadar düştü. Üreticimiz perişan durumda. Eğer şimdiki fiyatlara bakarsak 15 ile 17 milyon lira arasında zarar oluştuğu anlaşılıyor" dedi.

'UZUN YILLARDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ'

Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'nde komisyonculuk yapan Mehmet Orhan ise, uzun yıllardır böyle bir sezon geçirmediklerini belirtti.

Eriğin kilosunun 6 ile 10 lira arasında değiştiğini kaydeden Orhan, "Üreticilerimizin bize teslim ettiği eriğe alıcı bulmakta zorlanmıyoruz ancak ürün olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Günlük olarak giriş yapan erik miktarı 5 ile 10 ton. Üründeki rekolte düşüklüğü nedeniyle üreticilerimiz perişanlık yaşarken getirdikleri az miktardaki erikleri iyi fiyatlara satarak onları teselli etmeye çalışıyoruz. Bölgemizin ana ürünlerinin başında gelen üzümde de aynı sıkıntı yaşanacağı gözlemliyoruz. Temennimiz diğer ürünlerde aynı sıkıntının yaşanmamasıdır" " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.