Down Sendromlu Gençlerden Drone Gösterisi

Down Sendromlu Gençlerden Drone Gösterisi
Bağcılar Belediyesi'nin projesi kapsamında, drone kullanma eğitimi alan, aralarında down sendromluların da bulunduğu ekibin gösterisi beğeni topladı - Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: - "Gençlerimizin drone konusunda istekleri vardı, biz de 'Engelsiz D

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin "Sınırları Yükselerek Aşıyorlar" projesi kapsamında eğitim gören, aralarında down sendromluların da bulunduğu "Engelli Drone Takımı", gösteri sundu.

Bağcılar Belediyesi tarafından engellilere drone eğitimi verilmesi amacıyla 1,5 ay önce "Sınırları Yükselerek Aşıyorlar" projesi hayata geçirildi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Engelliler Sarayı'nda, 5'i down sendromlu olmak üzere 30 engelli kursiyere, "drone yarış pilotluğu" ile "hava video ve fotoğrafçılığı" konularında ücretsiz eğitim verildi.

Down Sendromlular Günü nedeniyle özel bir etkinlik gerçekleştiren ekibin Mahmutbey Stadı'ndaki drone gösterisi, büyük beğeni topladı.

Gösteriyi izleyen Türkiye Drone Milli Takımı sporcuları da engellilerden oluşan takıma tecrübelerini aktardı.


- "Onlara hizmet etmenin gerçekten bir ibadet olduğuna inanıyorum"

Kursu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan engelli gençlerin istihdam edileceğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, down sendromlu gençlerin özellikle spor alanında birçok başarı elde ettiğini söyledi.

Çağırıcı, şöyle devam etti:

"Down sendromlu kardeşlerimle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Engelliler Sarayımızda birçok güzelliği onlarla beraber yaşadık. Onlara hizmet etmenin gerçekten bir ibadet olduğuna inanıyorum. Ne arzu ediyorlarsa hepsini gerçekleştireceğiz. Engelli kardeşlerimizle çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Bazen boğazda su altı dalışı yaptık, bazen balık tuttuk. Gençlerimizin drone konusunda istekleri vardı, biz de 'Engelsiz Drone Klübü'nü kurduk. 1,5 aylık bir eğitimden sonra bugün ilk denemelerini gerçekleştirdiler. Kardeşlerimizin drone eğitimi alarak Türkiye milli takımına gireceklerine inanıyorum."

Drone Yarışçıları Spor Kulübü Başkanı Göksel Kervancı ise bu eğitimden, Türkiye'deki diğer engelli vatandaşları haberdar etmek istediklerini belirterek, "Bu işe Bağcılar Belediyesi önderliğinde, Engelliler Sarayı'nda başlama kararı aldık. Eğitimler mayısa kadar sürecek. Eğitimlerin sonunda hem hava fotoğrafçılığında hem de drone yarışçılığı kategorisinde kardeşlerimize sertifika vereceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.