DSİ’den Konya'ya Müjde

DSİ’den Konya'ya Müjde
Modern sistemlerle 331 bin 930 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak projenin sözleşmesi imzalandı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ), modern sistemlerle 331 bin 930 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak "Konya Apa Hotamış 1,2,3 Sulamaları" sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Konya’da yaptığı yatırımlarla verimli toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirtti.

Konya'da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su yapıları olduğuna işaret eden Acu, "Tamamlandığında 331 bin 930 dekar arazinin modern sistemlerle sulanmasını temin edecek 'Konya Apa Hotamış 1,2,3 Sulamaları'nın sözleşmesini imzaladık. Ülkemizin önemli projeleri içerisinde yer alan 'Konya Apa Hotamış 1,2,3 Sulamaları' proje sahası, Konya il sınırları içerisinde Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Çumra, Karapınar ilçeleri ve Konya merkez arazilerini kapsamaktadır. Su kaynağı AHİ iletim kanalı olan projenin ihale bedeli, 117 milyon 353 bin 180 liradır" ifadelerini kullandı.

dsi-genel-muduru-murat-acu.jpg

Projeye ilişkin bilgi veren Acu, şunları kaydetti: "Proje kapsamında brüt 331 bin 930 dekar tarım arazisinin sulanması için gerekli olan ve projesinde belirtilen her tür çap ve basınç dayanımında boru döşenmesi, boru hatları üzerindeki sanat yapılarının ve işletme-bakım yollarının yapılmasına ait işler yapılacak. Tüm bu işlerin tamamlanmasını müteakip sulama sistemi çalışır hale geldikten sonra yüklenici tarafından 36 ay süreyle işletilecek ve bakımı yapılacak. Projenin yapılmasında en büyük destekçimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.