DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:
"Bir devlet bütün mesaisini şehit cenazeleriyle geçiremez. Bu durum böyle devam edemez. Mutlaka bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Sayın Başbakan'ın parlamentoyu çalıştırıp, toplumun bütün kesimlerinin siyasette etkin bir noktada rol alması için düzenlemele

KONYA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bir devlet bütün mesaisini şehit cenazeleriyle geçiremez. Bu durum böyle devam edemez. Mutlaka bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Sayın Başbakan'ın parlamentoyu çalıştırıp, toplumun bütün kesimlerinin siyasette etkin bir noktada rol alması için düzenlemeler yapması gerekiyor" dedi.

Aksakal, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya'da, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Erol, Aksakal'a üzerinde çini desen bulunan tablo ve çeşitli hediyeler verdi.

Ardından, Demirci İş Merkezi'ne giden Aksakal, burada esnafın sorunlarını dinledi. Üretimin güçlendirilmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini belirten Aksakal, bunlar sağlandığı takdirde devletin kalkınacağını, esnafın da işlerinin açılacağını ifade etti.

Daha sonra DSP Konya İl Başkanlığı binasına geçen Aksakal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminin "yoğun" tabirinin de üzerinde boyutlara ulaştığını söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında arzu edilmeyen olayların yaşandığını anlatan Aksakal, parti olarak Türkiye'nin her tarafında sorunları yerinde görmek ve değerlendirmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını dile getirdi.

Aksakal, Türkiye'nin iyi günlerden geçmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aslında çok uzun zamandır ülkemiz iyi günlerden geçmiyor. Biz 2002 yılında o günkü Başbakanımız ve DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit, iktidardan uzaklaştırıldığında, bu ülkede sıfır terörle AK Parti iktidarına devleti teslim etmiştik. Hem sıfır terörle hem de tüm borçları 150 milyar dolar civarında olan bir ülke teslim etmiştik. Çevremize bakıyoruz tarlalarda birşey yok. Esnafı ziyaret ettik. Dükkanlarda müşteri yok, esnaf kan ağlıyor. Bu acı bir durum. Dün bir yüzbaşımızı vatan toprağına emanet ettik, bugün yine bir şehit polisimiz var. Bir devlet bütün mesaisini şehit cenazeleriyle geçiremez. Bu durum böyle devam edemez. Mutlaka bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Sayın başbakanın parlamentoyu çalıştırıp, toplumun bütün kesimlerinin siyasette etkin bir noktada rol alması için düzenlemeler yapması gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.