Duayen sahaf Koraltan vefat etti

Duayen sahaf Koraltan vefat etti
Türkiye'nin ve Ankara'nın duayen sahafı Turgut Koraltan, 85 yaşında hayatını kaybetti

ANKARA (AA) - Türkiye'nin ve Ankara'nın duayen sahafı Turgut Koraltan, 85 yaşında vefat etti.

Ankara'da yaklaşık 70 yıldır sahaflık yapan ve kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren Koraltan için, mesleğini icra ettiği "kitapçılar sokağı" olarak da bilinen Olgunlar Sokak'ta tören düzenlendi.

Törende Koraltan'ın hayatından kesitler sunan arkadaş, dost ve yakınları, onun herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlattı.

Yakın dostu Kurtuluş Kayalı, Koraltan'ın çok bilgili olduğunu belirterek, "Türkçeyi çok güzel konuşurdu. Türkiye'nin kültürünü çok iyi yansıtan bir adamdı. Allah rahmet eylesin." dedi.

Yazar Nihat Genç ise Koraltan'ın, kendisi gibi birçok yazarın yetişmesinde büyük emeği olduğunu ve ondan çok şey öğrendiklerini dile getirerek "Böyle soylu bir insanın kitaplarını okumuş olmaktan, ondan 1-2 liraya kitaplar almış olmaktan onur duyuyorum. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.

Koraltan'ın sahibi olduğu Külüstür Kitabevini işleten Ünsal Sadak da Koraltan'ın Olgunlar esnafının sevdiği ve saydığı bir büyüğü olduğunu ifade etti.

- Turgut Koraltan kimdir

Türkiye’nin en yaşlı sahafı Koraltan, 25 Şubat 1931'de doğdu.

"Külüstür Turgut" lakabıyla anılan Koraltan, sahaflığa 1947’de başladı. Koraltan'ın kitap merakı "Çocuk Haftası" mecmuası ile oluştu.

Sınavla Çankaya Kitabevine girip sahaf çıraklığı yapmaya başlayan Koraltan, 1953’te askerliğinin ardından Ankara’da Hergele Meydanı’ndaki kitap dolaplarında yeniden mesleğini icra etti. Denizciler Caddesi’nden Kocabeyoğlu Pasajı’na kadar 27 dükkan açan Koraltan, eskiyle yeninin buluştuğu Olgunlar Sokak'taki "Külüstür Turgut" adlı 28. dükkanında mesleğini sürdürüyordu.

Koraltan'ın cenazesi, bugün öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.