Dünya Şehit Çocukları Vakfı Başkanı Yıldırım:

Dünya Şehit Çocukları Vakfı Başkanı Yıldırım:
"Sürekli 'Suriye'de insanlar ölüyor' deniliyor ama asıl dünyada insanlık ölüyor"

HATAY (AA) - Dünya Şehit Çocukları Vakfı Başkanı İsmail Yıldırım, Suriye'de yaşanan iç savaşa dünyanın duyarsız kaldığını ve bencil davrandığını söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları vakıfla Suriye'de zor durumdaki insanlara destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Amaçlarının dünyada yetim kalan çocuklara hizmet etmek olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Suriye'deki iç savaş başladıktan sonra vakfımız için bir hizmet kapısı açıldı. Vakfımızın ilk çalışması Suriye'de yetim çocukların ailelerine yönelikti. Onların ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalıştık. Bu çalışmamızı yaparken karşımıza eğitim meselesi çıktı. Yetim çocuklarımızın aileleri bize 'Ekmek, su değil çocuklarımıza eğitim imkanı verin' dedi. Biz de bunun üzerine Antakya'da 12 derslik ve bir konferans salonuna sahip bir okul açtık. Şu an birinci sınıftan onuncu sınıfa kadar okuyan 580 öğrencimiz var. Çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını vakfımız karşılıyor. Suriye'de yaşanan savaşta maalesef binlerce çocuk yetim kaldı. Sürekli 'Suriye'de insanlar ölüyor' deniliyor ama asıl dünyada insanlık ölüyor."

Yıldırım, yetim çocukların ailelerine her ayın ilk haftası belli miktarda nakdi yardım yaptıklarını, ayrıca ev ihtiyaçlarından buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ve yatak gibi gereksinimlerini de karşıladıklarını dile getirdi.

Vakıflarının dışarıdan yardım toplamadığının altını çizen Yıldırım, zor durumdakilere desteklerinin bundan sonra da süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.