Dünya Un Sanayicileri Türkiye'de Buluşacak

Dünya Un Sanayicileri Türkiye'de Buluşacak
30 Mart-2 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek "TUSAF 13. Uluslararası Kongre ve Sergisi"nde yerli ve yabancı bin un sanayicisi bir araya gelecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından 30 Mart-2 Nisan'da Antalya'da "TUSAF 13. Uluslararası Kongre ve Sergisi" düzenlenecek. Etkinlikte, yerli ve yabancı un üreticileri ile ihracatçılar bir araya gelecek.

TUSAF'tan yapılan açıklamaya göre, un sektörüyle alakalı dünyada düzenlenen ilk 10 kongre içerisinde yer alan etkinliğin bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek.

Bu yıl kongrenin ana konusu "Buğday ve Un Ticareti, Unlu Mamullerde Trendler ve Yenilikçilik" olarak belirlendi.Etkinlikte, yerli ve yabancı bin delege ağırlanacak.

Türkiye un sanayisine maksimum seviyede fayda sağlamayı amaçlayan TUSAF, dalında uzman eğitmen ve yöneticilerin katkılarıyla sektörün gelişmesine ön ayak olacak.

Un sanayicilerinin, tüccarların, tedarikçilerin, değirmen makinecilerinin, ekmek ve fırıncılık mamulleri üreticilerinin bir araya geleceği kongrede, güncel konular masaya yatırılacak. 2 gün boyunca panellerde buğday ve un ticareti ile unlu mamullerde trendler ve yenilikçilik konular uzmanlarca değerlendirilecek.


- "Sektörümüzü nasıl daha ileriye taşıyacağımızı konuşacağız"


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, un sektörünün Türkiye'yi dünya liginde birinciliğe taşıyan nadide sektörden olduğunu belirterek, sanayicilerin şu anda 156 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ve dünyanın yüzde 90'ında Türk ununun tüketildiğini aktardı.

Dünyanın ihracat şampiyonu un sanayicilerinin 2016 yılında da yeni bir dünya rekoruna imza attıklarını aktaran Ulusoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıl 3,5 milyon ton un ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin kasasına 1 milyar 70 milyon dolar girmesini sağladılar. Ancak başarıdan başarıya koşan sektörümüz halkımız ve hatta Türkiye ekonomisinin birçok oyuncusu tarafından yeterince bilinmiyor. Biz de TUSAF olarak çalışmalarımızı daha yakından anlatmak, dünyanın dört bir yanından konuklarımızla birlikte sektörümüzü değerlendirmek adına 12 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Bu sene 13'üncüsünü düzenleyeceğimiz kongreyle 2017 yılında sektörümüzü nasıl daha da ileriye taşıyacağımızı, sektörümüzdeki son trendleri, gelişen teknolojileri, sektörün önemli oyuncularıyla birlikte değerlendireceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.